News

Tragedie la un ștrand din județul Satu Mare. Un copil de 13 ani a ajuns în stare gravă la UPU după ce s-a înecat în bazin

Un băiat de 13 ani s-a înecat la ștrandul din localitatea Mihăieni din județul Satu Mare. Resuscitat de pompieri, a fost transportat la UPU în stare gravă.
26.08.2022 | 16:02
Tragedie la un strand din judetul Satu Mare Un copil de 13 ani a ajuns in stare grava la UPU dupa ce sa inecat in bazin
Băiatul a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean Satu Mare Foto: Jurnalul de Satu Mare
ADVERTISEMENT

Băiatul ar fi făcut o ciză convulsivă în timp ce se afla în apă și, în ciuda intevenției rapide a persoanelor aflate în zonă, ar fi înghițit o cantitate mare de apă, scrie presa locală.

Tragedie la un ștrand din județul Satu Mare

Adolescentul a fost scos din apă în stare de inconștiență, iar potrivit surselor medicale, citate de Jurnalul de Satu Mare, la momentul sosirii echipajului de urgență plămânii lui erau plini cu apă.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc vineri, în jurul orei 13:00, în localitatea Mihăieni din județul Satu Mare. Potrivit primelor informații, autoritățile ar fi fost alertate, prin sistemul unic de urgență 112, cu privire la posibilul înec al unui adolescent în vârstă de 13 ani.

Situația s-a confirmat la fața locului, iar paramedicii au început manevrele de resuscitare, reușind să îl salveze, relatează PresaSM.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 26.08.2022, la ora 13:12, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Someș’ al județului Satu Mare a fost alertat despre un copil (în vârstă de aproximativ 13 ani) înecat, la ștrandul din localitatea Mihăieni.

Copilul a fost scos din apă de către cetățeni, acesta fiind inconștient. La locul intervenției se deplasează echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD, cu medic, din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare.

ADVERTISEMENT

A fost solicitat și sprijin aerian, astfel încât la locul intervenției se va deplasa elicopterul SMURD Jibou.

La ora 13.35 victima a fost preluată de elicopterul SMURD Jibou și a fost transportată la Unitatea de Primire Urgențe Satu Mare. Copilul este inconștient, intubat și ventilat mecanic”, se precizează în informarea SMURD Satu Mare.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, un al adolescent, în vârstă de 15 ani, și-a pierdut viața după ce s-a înecat la un ștrand din Cluj Napoca.

Tânărul pătrunsese în incinta ștrandului după încheierea programului. Echipajul medical SMURD a efectuat manevre de resuscitare timp de zeci de minute, însă fără rezultat.

IPJ Cluj a deschis o anchetă în acest caz.

ADVERTISEMENT