News

Tragedie pe șantierul autostrăzii A7: un bărbat a căzut în gol de la 10 metri

O tragedie a avut loc la mijlocul acestei săptămâni pe șantierul autostrăzii A7, acolo unde un bărbat a murit după ce a căzut în gol de la 10 metri.
14.03.2024 | 15:32
Tragedie pe santierul autostrazii A7 un barbat a cazut in gol de la 10 metri
Accident de muncă mortal pe șantierul autostrăzii A7: un bărbat a căzut în gol de la mare înălțime. Sursa foto (descriptiv): observatorulph.ro
ADVERTISEMENT

Un tragic accident de muncă s-a petrecut la mijlocul acestei săptămâni pe șantierul autostrăzii A7, în zona localității Dumbrava, județul Prahova, acolo unde un bărbat a murit după ce a căzut în gol de la 10 metri.

Accident de muncă mortal pe șantierul autostrăzii A7: un bărbat a căzut în gol de la mare înălțime

Din primele informații, incidentul ar fi avut loc miercuri, 13 martie 2024. Victima, un bărbat în vârstă de 63 de ani, lucra pe șantierul autostrăzii A7, pe raza comunei Dumbrava.

ADVERTISEMENT

Acesta a murit după ce a căzut de la aproximativ 10 metri, în acest caz fiind întocmit un dosar penal, a informat, joi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

La data de 13 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat despre faptul că pe un şantier dintre autostrăzile A 3 şi A7, de pe raza comunei Dumbrava, a avut loc un accident de muncă.

ADVERTISEMENT

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului identificând un bărbat, întins pe sol, inconştient. Din verificări, a reieşit faptul că bărbatul de 63 de ani, din Bucureşti, lucra pe o structură din beton, de aproximativ 8 metri, iar la un moment dat, s-ar fi precipitat, căzând pe betonul de la baza structurii”, a precizat poliția, citată de Agerpres.

Presa locală vine cu informații suplimentare în legătură cu această tragedie. Surse citate de Observatorul Prahovean spun că bărbatul care și-a pierdut viața este un cetățean italian, în vârstă de aproximativ 60 de ani.

ADVERTISEMENT

Acesta lucra pe șantierul lotului Ploiești-Buzău, în zona localității Tomșani. Bărbatul ar fi căzut de pe piciorul unui viitor pod, de la o înălțime de aproximativ 10 metri.

Dosar penal deschis de poliție

În urma acestei tragedii au fost sesizați polițiștii și inspectorii ITM Prahova care au deschis o anchetă. Echipajul medical sosit la faţa locului a constatat decesul bărbatului.

ADVERTISEMENT

Imediat, inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova au fost informați despre producerea evenimentului. Poliția a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă şi nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

ADVERTISEMENT