News

Tragedie rutieră, cel puțin 15 oameni au murit în Canada. Este unul dintre cele mai grave accidente din istoria țării

Un grav accident s-a petrecut în provincia canadiană Manitoba, unde cel puţin 15 pensionari şi-au pierdut viaţa, după ce un camion a lovit un microbuz.
16.06.2023 | 12:16
Tragedie rutiera cel putin 15 oameni au murit in Canada Este unul dintre cele mai grave accidente din istoria tarii
Accident grav, cu 15 morți, în Manitoba
ADVERTISEMENT

Cel puțin 15 persoane au murit în provincia canadiană Manitoba, după ce un camion a lovit un vehicul folosit pentru transportul persoanelor în vârstă și cu handicap. Accidentul a avut loc în apropierea orașului Carberry, la 170 de kilometri vest de Winnipeg.

Pensionarii erau duşi duşi la un cazino

Cele două vehicule s-au ciocnit în jurul prânzului la intersecţia a două autostrăzi la aproximativ două ore de mers orașul Winnipeg, care este și capitala provinciei Manitoba. Poliția Regală Canadiană a transmis că toate resursele disponibile au fost dislocate la fața locului.

ADVERTISEMENT

„Mi s-a frânt inima când am aflat vestea tragicului accident de lângă Carberry”, a scris premierul statului Manitoba, Heather Stefanson, pe Twitter. “Zece persoane au fost duse la spital cu diverse răni”, a declarat Rob Hill, un reprezentant al poliţiei. În total, în microbuz se aflau 25 de persoane, în principal persoane în vârstă, a mai spus el.

Ambii şoferi au supravieţuit accidentului, dar au fost duşi la spital pentru a fi trataţi în urma rănilor suferite. Microbuzul a fost lovit de semiremorcă, în prezent fiind în desfăşurare o anchetă pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului.

ADVERTISEMENT

“Veştile care vin din Carberry, Manitoba, sunt tragice”, a scris prim-ministrul Justin Trudeau pe Twitter. “Ofer cele mai profunde condoleanţe celor care şi-au pierdut astăzi o persoană apropiată, iar cei răniţi sunt în gândurile mele. Nu îmi pot imagina durerea pe care o simţiţi, dar canadienii sunt alături de voi”, a adăugat şeful guvernului canadian.

De vină ar fi şoferul autobuzului, care, din motive necunoscute, a traversat benzile de vest ale Autostrăzii 1 și a intrat pe benzile dinspre est când a fost lovit de camion, a transmis poliția. “Nu putem oferi toate detaliile în acest moment, trebuie să verificăm acuratețea informațiilor.

ADVERTISEMENT

Evenimentul este încă foarte recent și nu toate familiile au fost încă anunțate cu privire la moartea celor dragi”, a spus Rob Lasson, un oficial al poliţiei. Autobuzul care transporta persoanele în vârstă urma să meargă la Cazinoul Sand Hills, situat la aproximativ douăzeci de kilometri de locul accidentului.

Dacă numărul morților va fi confirmat, acesta va fi unul dintre cele mai mortale accidente de circulație din istoria recentă a Canadei, potrivit Reuters. În statul vecin, Saskatchewan, 16 persoane au murit în aprilie 2018, după ce un camion a lovit un autobuz care transporta o echipă de hochei de juniori, pe un drum rural. În 2019, șoferul camionului a fost condamnat la opt ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Cel mai grav accident din istoria Canadei a avut loc în 1997, când un autobuz care transporta, de asemenea, persoane în vârstă a căzut într-o râpă, în provincia Quebec, provocând moartea a 44 de persoane.

ADVERTISEMENT