Fotbal international

Tragerea la sorţi a turului 2 în Europa League: TSC Backa Topola – FCSB şi FC Botoşani – Shkendija

31.08.2020 | 14:10
Tragerea la sorti a turului 2 in Europa League TSC Backa Topola  FCSB si FC Botosani  Shkendija
ADVERTISEMENT

Luni, 31 august, are loc la Nyon, la sediul UEFA, tragerea la sorţi a partidelor din cadrul turului 2 preliminar al Europa League. Din păcate, după desfăşurarea turului 1 preliminar fotbalul românesc a pierdut, absolut neaşteptat, o reprezentantă în care nu pusesem mari speranţe, Craiova fiind eliminată de Lokomotiv Tbilisi.

Tragerea la sorți LIVE VIDEO poate fi urmărită AICI

UPDATE, ora 14:11 / FCSB va juca împotriva sârbilor de la TSC Backa Topola. Meciul se va disputa pe terenul adversarilor.

ADVERTISEMENT

FC Botoşani va primi vizita lui Shkendija (Macedonia). Meciurile din turul 2 preliminar al Europa League se vor juca pe 17 septembrie.


UPDATE, ora 14:04. A început tragerea la sorți. Întâi vor fi trase la sorți echipele de pe traseul campioanelor. CFR Cluj nu este în urnă, fiind calificată în turul 3 preliminar din Europa League.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 31 august, ora 13:27. În 30 de minute începe tragerea la sorți pentru al doilea tur preliminar din Europa League. Pentru echipele românești cel mai mare avantaj ar fi să joace pe teren propriu.


UPDATE, 31 august, ora 10:05. FCSB și FC Botoșani și-au aflat adversarele din turul doi preliminar din Europa League. Cele două formații au fost repartizate în grupe alături de alte trei echipe, astfel:

ADVERTISEMENT

FCSB poate să joace împotriva celor de la: OFI Creta (Grecia), Teuta (Albania) și Topola (Serbia).

FC Botoșani nu este cap de serie și poate întâlni: Bate Borisov (Belarus), Partizan Belgrad (Serbia) sau Skendija (Macedonia de Nord)

ADVERTISEMENT

Am rămas cu alte trei, una, campioana CFR Cluj, venind după ce a pierdut dramatic accesul în turul 3 preliminar al Champions League, la lovituri de departajare, în faţa lui Dinamo Zagreb. Celelalte două sunt FCSB şi Botoşani, aflată la a doua participare în cupele continentale.

FCSB a depăşit cu 3-0 la Bucureşti pe Shirak Gyumri din Armenia, dar rezultatul partidei nu reflectă realitatea din teren, oaspeţii ratând ocazii imense la scorurile de 1-0 şi 2-0. Botoşani a avut destule momente pozitive dar şi lacune în deplasarea din Kazahstan, unde a trecut cu 2-1 de Ordabasy.

Botoşani, echipa care aştraptă cu teamă tragerea la sorţi a turului 2 preliminar în Europa League

Acum lucrurile pot deveni extrem de complicate pentru moldoveni, pentru că ei vor intra în grupul outsiderilor, iar în faţă  se profilează un tablou teribil de nume mari care ar putea deveni adversarii lor în turul 2 preliminar.

Duminică seară se va decide grupul de echipe din care se va extrage adversarul Botoşanilor, cele 72 de echipe calificate în această fază fiind împărţite în două grupe de 12 echipe şi alte cinci de zece echipe, din care e lesne de înţeles că jumătate sunt capii de serie şi cealaltă outsiderii.

Harry Kane sau Ibrahimovic pot da piept cu moldovenii!

Până să aflăm grupa din care va face parte echipa lui Marius Croitoru, iată care sunt capii de serie pentru turul 2, nume imense în fotbalul european şi mondial, foste câştigătoare sau finaliste de Champions League numărându-se printre ele.

Tottenham (Anglia), FC Basel (Elveţia), FC Copenhaga (Danemarca), Wolfsburg (Germania), BATE Borisov (Belarus), Galatasaray (Turcia), Standard Liege (Belgia), Granada (Spania), AC Milan (Italia), Rangers (Scoţia), Rio Ave (Portugalia), Stade de Reims (Franţa), Dinamo Moscova (Rusia), Slovan Liberec (Cehia), Hajduk Split (Croaţia), Kolos Kovalivka (Ucraina), Wilemm II Tilburg (Olanda), Jablonec (Cehia), TSV Hartberg (Austria).

FCSB e cap de serie până în play-off

Acestea sunt echipele din care se vor vor alege viitorii adversari ai Botoşanilor, iar după împărţirea pe grupe vor rămâne cinci sau şase posibilităţi.

Dacă moldovenii, datorită coeficientului lor scăzut, se află în urna outsiderilor, cu totul altfel stau lucrurile în privinţa FCSB, care are cel mai bun coeficient dintre echipele româneşti. Şi prin urmare va fi cap de serie până în play-off şi posibil şi acolo în funcţie de eliminarea unor capi de serie.

De evitat echipele din Norvegia, Bulgaria, Piast Gliwice şi Hammarby

Majoritatea echipelor din lista de outsideri pentru FCSB sunt accesibili, dar există şi câţiva, vom vedea ce va rămâne la împărţirea pe grupe, care chiar pot fi periculoşi: Bodo Glimt, Viking Stavanger, ambele din Norvegia, ŢSKA Sofia şi Lokomotiv Plovdiv din Bulgaria, Servette Geneva, Piast Gliwice şi Hammarby.

Iată lista echipelor din urna 2 pentru turul 2: Hibernians, Servette, Bala Town, Ventspils, Olimpija Ljubljana, Lokomotivi Tbilisi, Bodø/Glimt, Borac Banja Luka, Teuta Durrës, Piast Gliwice, Hammarby, ŢSKA Sofia, Lokomotiv Plovdiv, Lincoln Red Imps, Kaysar Kyzylorda, Viking Stavanger, NK Osijek sau OFI Heraklion.


  • (P) Cota BETANO pentru Voluntari – FCSB: 1,85 este cota pentru „2 solist“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: