Sport

România și-a aflat adversarii de la EURO U19 2022! Duel cu țara gazdă și coloșii Franța și Italia

Selecţionata U19 a României și-a aflat joi, 28 aprilie,, adversarii de la EURO U19 2022. Turneul final din Slovacia se va desfăşura în perioada 18 iunie - 1 iulie.
28.04.2022 | 14:19
Romania sia aflat adversarii de la EURO U19 2022 Duel cu tara gazda si colosii Franta si Italia
Joi are loc tragerea la sorţi pentru EURO U19 2022
ADVERTISEMENT
28-04-2022
11:31

Grupă grea pentru România la Campionatul European U19

„Tricolorii” lui Adrian Văsâi și-au aflat adversarii de la EURO U19 2022, turneu final care va avea loc în Slovacia, în perioada 18 iunie – 1 iulie.

România are parte de o grupă extrem de complicată, din care fac parte Slovacia, țara gazdă, Franța și Italia.

Meciurile din grupe se vor disputa pe 18, 21 și 24 iunie (Grupa A), 19, 22 și 25 iunie (Grupa B), semifinalele și barajul pentru Mondialul U20 pe 28 iunie, iar finala turneului, pe 1 iulie.

Grupa A, din care face parte România, se va juca la Trnava și Dunajska Streda, în timp ce partidele din Grupa B se vor desfășura la anska Bystrica și Ziar nad Hronom.

Din Grupa B fac parte Anglia, Israel, Austria și câștigătoarea grupei de Elită 6, care va fi decisă în prima parte a lunii iunie, dintre Olanda (gazdă), Ucraina, Serbia și Norvegia. Programarea meciurilor a fost amânată din cauza războiului din Ucraina.

România U19 a obţinut, în urmă cu o lună, calificarea la EURO U19 2022, iar joi, de la ora 13:00, îşi va afla adversarii de la turneul final. La această competiţie sunt eligibili doar jucătorii născuţi pe sau după 1 ianuarie 2003.

Tragerea la sorţi pentru EURO U19 2022. Cine sunt posibilii adversari ai României

Pe lângă Slovacia, ţara gazdă, şi România, la EURO U19 2022 s-au mai calificat Italia, Israel, Franţa, Anglia şi Austria. La începutul lunii iuni, după ce se vor juca meciurile din Grupa a 6-a, în care se află Olanda, Ucraina, Norvegia şi Serbia, vom afla a opta participantă la turneul final. Partidele din această grupă au fost amânate din cauza războiului dintre Ucraina şi Rusia.

ADVERTISEMENT

Toate echipele se vor afla în aceeaşi urnă, iar Slovacia, din calitatea de ţară gazdă, va intra direct în Grupa A. Turneul final se va disputa într-un format cu două grupe, iar primele două clasate merg în semifinale. Echipele de pe locurile 3 vor juca un meci de baraj, iar câştigătoarea se va califica la Campionatul Mondial U20 din 2023, alături de cele patru semifinaliste.

Lista posibililor adversari ai României U19

  • Slovacia
  • Italia
  • Israel
  • Franţa
  • Anglia
  • Austria
  • Olanda/Ucraina/Norvegia/Serbia

Când sunt programate meciurile de la EURO U19 2022

  • 18-19 iunie, 21-22 iunie şi 24-25 iunie – meciurile din faza grupelor
  • 28 iunie – semifinalele şi barajul pentru al cincilea loc la CM de tineret din 2023
  • 1 iulie – finala EURO U19 2022
ADVERTISEMENT

Cum s-a calificat România la EURO U19 2022

În calificări, România a făcut parte din Grupa 9, alături de Turcia, Letonia şi San Marino. Tricolorii lui Adrian Văsâi au câştigat primele două meciuri, 1-0 cu Letonia şi 5-0 cu San Marino, dar a fost învinsă de gazda grupei, Turcia, scor 1-4, alături de care s-a calificat la Turneul de Elită.

România s-a aflat în Grupa a 4-a la Turneul de Elită, unde a început cu două victorii: 5-1 cu Georgia şi 2-1 cu Croaţia. După partida împotriva croaţilor, tricolorii au obţinut matematic biletele pentru turneul final. În ultima partidă din grupă, cu Islanda, românii au pierdut fără drept de apel, scor 0-3.

ADVERTISEMENT

Cine sunt fotbaliştii care au pus umărul la calificare

PORTARI: Alexandru Borbei (Lecce / Italia), Aleksander Mitrovic (Genoa / Italia), Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna), Robert Popa (FCU Craiova), Denis Lungu-Bocean (SV Kuchl / Austria);

FUNDAȘI: Alexandru Pantea (Hermannstadt), Sergiu Pîrvulescu (Petrolul), Dan Sîrbu (Farul Constanța), Andrei Coubiș (A.C. Milan / Italia), Botond Gergely (Csikszereda), Cristian Ignat (Rapid), Bogdan Lazăr (Farul Constanța), Costin Amzăr (Dinamo), Gabriel Dănuleasa (Farul Constanța);

ADVERTISEMENT

MIJLOCAȘI: Andrei Pandele (Metaloglobus), Alex Trifan (FCSB), Alex Militaru (Unirea Dej), Claudiu Negoescu (Metaloglobus), Răzvan Tănasă (Farul Constanța), Ștefan Bodișteanu (Farul Constanța), Doru Andrei (Politehnica Timișoara), Albert Hofman (U Cluj), Mihai Luca (S.P.A.L. / Italia), Nicolas Popescu (Farul Constanța), Rareș Ilie (Rapid), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța);

ATACANȚI: Andreas Chirițoiu (Unirea Constanța), Cătălin Burnete (Lecce / Italia), Luca Andronache (Farul Constanța).

ADVERTISEMENT
Tags: