News

Traian Băsescu, acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis legat de vaccinare: ”Mințim ca în Coreea de Nord”

25.04.2021 | 22:55
Traian Basescu acuzatii grave la adresa lui Klaus Iohannis legat de vaccinare Mintim ca in Coreea de Nord
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu face acuzații grave la adresa președintelui Klaus Iohannis legat de vaccinarea din țara noastră. Fostul șef de stat este de părere că românii au ajuns să fie mințiți exact așa cum se  procedează în Coreea de Nord.

Fostul președinte a ținut să mai adauge în emisiunea „Culisele puterii”, de la Realitatea Plus, că autoritățile române nu știu cum să gestioneze pandemia. În plus, politicianul susține că restricțiile ar trebui să se relaxeze abia atunci când este vaccinată 70% din populație.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, Traian Băsescu crede cu tărie că românii nu se vaccinează pentru că nu se simt în siguranță legat de serurile aduse la noi pe piață. Fostul președinte spune că ne aflăm pe ultimele locuri în ceea ce privește rata de vaccinare.

Traian Băsescu, replică dură la adresa șefului statului, Klaus Iohannis

„Am ajuns să mințim ca în Coreea de Nord. Din păcate, inclusiv președintele Iohannis este în aceeași pasiune a minciunii. Tot aflăm că suntem a patra țară ca procent de vaccinare. E o minciună.

ADVERTISEMENT

Este greu de atins obiectivul (anunțat de premier – n.red.) pentru că cifrele nu iartă, iar logica a ceea ce vorbești trebuie să fie obligatoriu legată de cifre. În momentul de față, avem vaccinați 15,19% din cei care trebuie vaccinați. Asta ne situează pe locul 4 din coadă în UE.

E o propagandă de tip nord-coreean, în care și Președintele se implică, spunând că suntem pe locul 4 de sus în jos. Mai slabi decât noi sunt Croația, Letonia și Bulgaria. În Ungaria, s-a vaccinat 37% din populație, în Polonia – 20%, în Serbia – 28%. 

ADVERTISEMENT

Este clar că modul rigid de organizare a vaccinării pe categorii, clase, nu este o soluție și trebuie liberalizată vaccinarea, cum am văzut și la Timișoara. Sper să nu se organizeze doar evenimente care să fie valorificate politic. 

Trebuie să existe centre deschise continuu, cine vrea să se vaccineze să se ducă. Suntem departe de triumfalismul pe care îl afișează și președintele, și premierul, și domnul colonel. Mă surprinde că și Armata a trecut la propaganda de tip nord-coreean. 

ADVERTISEMENT

Modul rigid de organizare face ca vaccinarea să meargă greu. România nu are nicio problemă de stoc de doze, avem și Pfizer, și Moderna, și AstraZeneca în cantități suficiente. Ce s-a întâmplat la Timișoara ne mai demonstrează că efectele post-vaccin trebuie să înceteze.

Și vaccinul antigripal dă reacții la unii. Și aceste vaccinuri vor da reacții la unii cetățeni, dar procentul este extrem de mic și există antidot, inclusiv la cei cărora li se coagulează sângele.

Toate cele 3 vaccinuri sunt în regulă. AstraZeneca are mari probleme cu UE pentru că a livrat mult mai puțin decât a promis, în condițiile în care UE a finanțat cu 2 miliarde crearea acestui vaccin și trebuia furnizat cu prioritate în UE, dar vaccinul nu este mai rău”, a spus Traian Băsescu, scrie stiripesurse.ro.

Fostul șef de stat a mai precizat că toți cercetătorii recomandă relaxarea măsurilor abia când 70% din populație este vaccinată, nu la o rată de vaccinare de 35% cum vor autoritățile din țara noastră. Pentru a putea ajunge la o relaxare a măsurilor, la 1 august, trebuie făcute zilnic 180.000 de doze.

Președintele Partidului Mișcarea Populară atrage atenția și asupra faptului că ar putea apare al patrulea val al pandemiei. Traian Băsescu crede că acesta ar putea fi în toamna aceasta sau în primăvara anului viitor pentru că sunt multe țări care nu au suficiente doze de vaccin.

„În toamnă sau în primăvara anului viitor este posibil un al patrulea val al pandemiei. Sunt state cu populații mari, care nu au avut capacitate suficientă de vaccinare sau nu au luat măsurile la timp, ceea ce a permis virusului să își modifice structura și apar noi tulpini”, a completat fostul președinte.

ADVERTISEMENT