ADVERTISEMENT
News

Traian Băsescu: “Nu există nicio austeritate, este o poveste propagandistică”

Autor: Rareș Mușătoiu | 26.02.2021 | 22:54
Traian Băsescu:
Traian Băsescu: "Nu există nicio austeritate, este o poveste propagandistică" foto: hepta.ro

Fostul președinte al României și actual europarlamentar, Traian Băsescu, a comentat vineri la Realitatea Plus situația economică a României, analizând bugetul pentru anul 2021 și discuțiile tot mai dese legate de austeritate, declarând că: “nu există niciun fel de austeritate, este o poveste propagandistică”.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, Băsescu a declarat despre bugetul pentru anul 2021 că este unul construit bine pentru situația economică nefastă a României în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Fostul președinte a discutat și despre vizele care încă sunt solicitate României la intrarea în Statele Unite ale Americii, considerând că eliminarea lor ține doar de români.

ADVERTISEMENT

Băsescu: “Nu există austeritate, asta e o propagandă”

Aș vrea să clarific povestea cu austeritatea care nu are niciun Dumnezeu, este o poveste propagandistică preluată și de presă, vreau să cred că au preluat-o din necunoaștere. Veniturile angajaților de la stat nu s-au redus, anvelopa salarială este aceeași.

Nu s-a tăiat nicio pensie socială, nu se impun taxe noi, a crescut bugetul pe 2021 cu 40 de miliarde față de anul trecut. Deci de unde până unde termenul de austeritate? Cui i s-au tăiat salarii, cui i s-au tăiat venituri?

ADVERTISEMENT

După o abordare de câțiva ani în care socialiștii au sacrificat dezvoltarea țării aruncând cu bani în populație fără creștere de productivitate, a venit o grupare de dreapta care spune că crește cu 50% bugetul pentru investiții și au trecut de la 40 de miliarde la 60 de miliarde.

Probabil domnul Ciolacu dădea 60 de miliarde în salarii, pensii, ajutoare sociale, pensii sociale, dădea la poliție.

ADVERTISEMENT

Uitați-vă cât este de ridicol, ieri au fost la protest polițiștii care au pensie medie netă 4932 de lei, iar astăzi au venit cei care au 1600 de lei pensia media netă”, a declarat Traian Băsescu la Realitatea Plus.

Fostul președinte: “Magistrații sunt singurii care merită pensii speciale”

“Avem o mare problemă cu inechitățile, v-aș aduce aminte că în timpul guvernului Boc s-au scos pensiile speciale, momentan guvernul a scos 1% dintre ele, mai are 99%.

ADVERTISEMENT

Dacă este cineva care ar trebui să primească pensii speciale din cauza privațiunilor pe care le au, sunt magistrații, indiferent dacă sunt procururi sau judecători, că nu au dreptul să facă nimic altceva decât dacă sunt cadre didactice.

Toți ceilalți au alternative să se miște, să facă bani în plus, dar ei vin tot la stat să câștige bani, se pensionează la 40 de ani și apoi vine tot la stat.

ADVERTISEMENT

Angajarea la stat îi mărește persoanei pensia încontinuu și în fiecare an i se recalculează, suntem într-un absurd absolut din punctul de vedere al inechităților.

Această bulibășeală a făcut-o doar PSD-ul cât a fost la putere, e adevărat că și PNL le-a ținut isonul cât era USL-ul, iar eu și Boc eram criminalii societății”, a adăugat Băsescu.

Băsescu despre Adrian Muraru, cel despre care se spune că va fi noul ambasador al României în SUA: “Este o pălărie prea mare pentru el”

“George Maior a depășit mandatul de patru ani, am văzut ceva apreciere în presă că ce degradare să fie trimis din SUA în Iordania, dar aceasta este o țară foarte importantă în Orientul Mijlociu, e o ambasadă foarte grea.

Era altceva să fie trimis la Moscova, în Brazilia sau într-o țară membră a Consiliului Permanent de Securitate al ONU, dar a fost trimis la o ambasadă importantă.

E o pălărie mare pentru Adrian Muraru, să nu îi ajungă pe ochi, acolo trebuie un diplomat, un om hârșâit în relația directă cu America.

Este foarte greu în SUA, este necesară cunoașterea deplină a mecanismului politic și a mecanismului administrației americane, pentru că aceasta gestionează probleme globale.

Orice s-ar întâmpla în SUA din punct de vedere democratic, mai fac protestatarii o vizită la Capitoliu, eventual, SUA va continua să dea lecții de democrație globului, va avea acel raport anual în care va spune ce este bine și ce este rău.

Atâta timp cât nu ne încadrăm în rata de respingere a vizelor de sub 3% nu se pot ridica vizele, ei au o lege care se aplică evident și României, nu avem cum să o eludăm”, a afirmat Traian Băsescu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!