News

Traian Băsescu spune ce ar trebui să se întâmple după 15 mai. “Iohannis va menține starea de urgență”.

26.04.2020 | 22:17
Traian Basescu spune ce ar trebui sa se intample dupa 15 mai Iohannis va mentine starea de urgenta
ADVERTISEMENT

Traian Băsescu, fostul președinte al României, spune că Iohannis va menține starea de urgență și după 15 mai, întrucât riscul de creștere a infecțiilor este încă mare.

“Iohannis va menține starea de urgență după 15 mai”

Traian Băsescu, fostul șef de stat din România, a declarat, duminică seara, că sunt șanse mari ca președintele Iohannis să decidă prelungirea stării de urgență și după 15 mai.

ADVERTISEMENT

Băsescu susține că sunt județe unde activitățile pot fi reluate în spațiile închise, însă riscul de infectare este în continuare unul mare.

“Este un risc major. Vor fi județe cu o densitate foarte mare de contaminare și altele cu o densitate mică. Vor fi județe în care se vor relua activitățile în spații închise fără niciun fel de problemă.

ADVERTISEMENT

Noi nu suntem în măsură să avem informația că președintele nu va ieși să spună că nu va prelungi starea de urgență. Obligația președintelui este să adopte soluția prudentă, adică să prelungească starea de urgență”, a delclarat Traian Băsescu, la Digi24.

Băsescu susține menținerea stării de urgență până pe 15 iunie

Fostul președinte spune că Iohannis va trebui să aibă în față o situație la zi cât se poate de clară, înainte de a decide următorii pași.

ADVERTISEMENT

“Atenție, mulți vor fi în jurul președintelui, dar este singurul responsabil. Nu cred că președintele Iohannis va trata cu ușurință acest moment al ridicării de urgență. Iohannis va menține starea de urgență”, a mai spus fostul șef de stat.

Băsescu spune că ideea prelungirii stării de urgență cu încă o lună ar ajuta la limitarea răspândirii noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Dacă va menține starea de urgență până pe 15 iunie, ar fi o șansă să aruncăm în piață mai puțini asimptomatici.

Dacă se liberalizează lucrurile pe 15 mai, va trebui să știm că avem de ales între a fi izolat și a fi intubat. Nu o spun eu, dar spun instinctiv că riscul este foarte mare”, a mai precizat Traian Băsescu.

În contextul problemelor economice ale țării în acest moment, fostul șef de stat a fost întrebat ce părere are despre posibila creștere a pensiilor de la 1 septembrie. Traian Băsescu a spus că acest lucru ar însemna un dezastru pentru țara noastră.

“Punerea în aplicare a legii înseamnă dezastrul României. Mă surprinde lașitatea ministrului Muncii Muncii. De ce lași ca pe 1 septembrie să spui: n-am bani. Eu, ca pensionar cu pensie rezultată strict din contribuție, îi consider pe toți miniștri Muncii propagandiști fără suflet.

Nu au făcut un lucru elementar, nu au indexat pensiile de la 1 ianuarie. Eu critic lipsa de sinceritate a celor care plâng de mila pensionarilor atunci când vorbesc despre ei. Sunt oameni care au o pensie foarte mică”, a spus Băsescu.

ADVERTISEMENT