News

Vești proaste despre vaccinul împotriva coronavirus. Cât timp va mai dura până când va fi disponibil

26.04.2020 | 21:58
Vesti proaste despre vaccinul impotriva coronavirus Cat timp va mai dura pana cand va fi disponibil
ADVERTISEMENT

Dominic Raab, secretarul de externe al Marii Britanii, anunță vești proaste despre vaccinul împotriva noului coronavirus și spune că, cel mai probabil, acesta nu va fi disponibil în acest an.

Când va fi gata vaccinul împotriva coronavirus

Dominic Raab a declarat că este foarte posibil ca vaccinul împotriva noului coronavirus să nu fie disponibil până la finalul acestui an, informează The Sun.

ADVERTISEMENT

În timpul unei intervenții la postul de televiziune Sky, secretarul de externe al Marii Britanii a spus că vaccinul ar putea fi vital în cazul unor “valuri multiple” ale infecției COVID-19.

Raab a adăugat că “testul cu anticorpi este important pentru că îți poate spune dacă ai avut virusul, există și un test care îți arată dacă ești infectat. Analizăm toate aceste măsuri pentru a încerca să stopăm răspândirea acestui virus”.

ADVERTISEMENT

În schimb, Raab este de părere că vaccinul împotriva noului tip de coronavirus nu are șanse mari să fie disponibil până la finalul acestui an, lucru ce ar provoca și mai multe cazuri de infecție pe viitor.

Cercetători din toată lumea încearcă să dezvolte un vaccin anti COVID-19

“Analizăm și posibilitatea unui vaccin, nu este probabil ca acest lucru să se întâmple în acest an, ceea ce ar juca un rol important în cazul unor valuri noi de infecții COVI-19”, a spus secretarul de externe britanic.

ADVERTISEMENT

Afirmația lui Raab vine în contextul în care cercetători din toată lumea încearcă să dezvolte un vaccin împotriva noului coronavirus, agent patogen responsabil de moartea a aproximativ 200.000 de persoane din toată lumea.

De obicei, durata realizării unui vaccin este de câțiva ani, dar oamenii de știință încearcă să descopere vaccinul împotriva coronavirus în doar câteva luni.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au anunțat, recent, că sunt “80% siguri” că au găsit un remediu care ar putea fi eficient împotriva COVID-19, urmând să finalizeze rețeta în câteva săptămâni.

Sarah Gilbert, unul dintre profesorii care lucrează la descoperirea unui vaccin în cadrul universității, spune că cercetătorii sunt aproape de punctul în care vor testa vaccinul și este sigură că va funcționa, urmând a fi disponibil până în septembrie.

ADVERTISEMENT