Sport

Transfer de Champions League la CS Dinamo: “Unul dintre cei mai buni”

CS Dinamo a transferat unul dintre cei mai buni handbaliști din lume, câștigător de Champions League.
04.08.2023 | 22:40
Transfer de Champions League la CS Dinamo Unul dintre cei mai buni
Luka Cindric este noul transfer al celor de la CS Dinamo.
ADVERTISEMENT

Luka Cindric este noul transfer al celor de la CS Dinamo. Handbalistul în vârstă de 30 de ani a câștigat în cariera sa 3 trofee de EHF Champions League și a venit la București după alte 25 de titluri pe care le-a obținut în cariera sa.

Super transferul lui CS Dinamo a jucat la Barcelona

Luka Cindric este unul dintre cei mai buni jucători din handbal pe poziția sa. Croatul evoluează ca centru, iar ultimele 4 sezoane le-a petrecut la Barcelona, acolo unde a câștigat trofee precum 2 Champions League, 3 titluri de campion național sau un trofeu IHF Super Globe.

ADVERTISEMENT

Luka Cindric și-a reziliat contractul cu Barcelona și a venit la CS Dinamo, unde va evolua din nou sub comanda marelui Xavi Pascual. Handbalistul croat a semnat un contract valabil pe 3 sezoane cu dinamoviștii, care au anunțat transferul câștigătorului de Champions League prin intermediul unui comunicat de presă.

“Campioana României aduce la București unul dintre cei mai valoroși centri din lume. 

Croatul Luka Cindric (30 de ani) a semnat cu Dinamo pentru următorii trei ani. Cindric este dublu medaliat european cu naționala Croației și triplu câștigător al EHF Champions League. Născut pe 5 iulie 1993 la Ogulin, 

ADVERTISEMENT

Luka Cindric vine la București după patru sezoane la Barcelona. Anterior, el a mai evoluat la PGE Vive Kielce (2018-2019), Vardar Skopje (2015-2018), Metalurg Skopje (2014-2015) și HRK Karlovac (2012-2014).

Croatul este considerat unul dintre cei mai buni jucători din lume în poziția sa. Este un jucător inteligent, iar datorită calităților sale este capabil să profite la maximum de orice situație de joc. În patru sezoane la Barca a marcat 182 de goluri în EHF Champions League.”, este comunicatul de la CS Dinamo.

ADVERTISEMENT

Alte mutări făcute de CS Dinamo

Vara aceasta, CS Dinamo a fost una dintre echipele active pe piața transferurilor. Dinamoviștii au adus mai mulți handbaliști după plecările lui Eduardo Gurbindo (inter dreapta), Joao Pedro Francisco da Silva (coordonator de joc), Khalifa Ghedbane (portar) și Valentin Ghionea (extremă dreaptă).

Iar în rândul celor care au venit să întărească lotul sunt: Vladimir Cupara (portar), Aleksandar Cenic (inter dreapta), Tudor Buguleț (extremă dreapta), Daniel Stanciuc (centru) și Miklos Rosta (pivot).

ADVERTISEMENT