Sport

Transfer de ultimă oră realizat de Petrolul! Când este așteptat Budescu să revină pe gazon

Petrolul Ploiești este una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon din SuperLiga, iar conducătorii au mai reușit un transfer important.
14.09.2022 | 21:50
Transfer de ultima ora realizat de Petrolul Cand este asteptat Budescu sa revina pe gazon
Petrolul Ploiești este una dintre surprizele plăcute ale acestui sezon din SuperLiga, iar conducătorii au mai reușit un transfer important. Sursă foto: fcpetrolul.ro
ADVERTISEMENT

Deși abia au promovat pe prima scenă a fotbalului românesc, ”lupii galbeni” au început în forță stagiunea și se află pe locul 4 după disputarea a 10 etape. Și asta chiar dacă au pierdut ultimul meci de campionat.

Portar austriac, transferat de Petrolul

Cu gândul să prindă play-off-ul încă din primul an în SuperLiga, Petrolul Ploiești continuă să-și întărească lotul și l-a transferat pe portarul austriac Andreas Leitner, care a semnat un contract pe două sezoane.

ADVERTISEMENT

”Am decis că este momentul să fac o schimbare în cariera mea, pentru că, din păcate, Admira Wacker a retrogradat și nu îmi doream să joc în eșalonul secund. Am vrut să încerc o altă experiență, să evoluez într-un campionat din afara Austriei, am primit oferta Petrolului și i-am dat curs.

Știu că nivelul campionatului din România este unul ridicat, am văzut și ce atmosferă superbă este aici, la Ploiești, și îmi doresc să avem rezultate cât mai bune împreună”, a declarat Leitner, pentru site-ul oficial al ”găzarilor”.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 28 de ani, Andreas Leitner (28 de ani) are 213 de prezențe în Bundesliga, primul eșalon din Austria, și a evoluat în ultimele șase sezoane pentru FC Admira Wacker. Fost internațional de juniori, el a mai evoluat pentru Austria Klagenfurt.

Budescu se antrenează cu echipa

Unul dintre cele mai răsunătoare transferuri realizate de Petrolul Ploiești în această vară a fost cel al lui Constantin Budescu, însă jucătorul nu a putut debuta deocamdată din cauza unei rupturi de tendon suferită în luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Președintele ”lupilor galbeni”, Costel Lazăr, a anunțat că playmaker-ul din lotul lui Nicolae Constantin a ajuns să se antreneze aproape de nivelul maxim și va reveni pe teren în aproximativ o lună.

”Budescu se recuperează și face pregătire. A intrat deja în programul de pregătire cu echipa. Se antrenează aproape normal. Eu sper ca într-o lună să îl vedem pe teren. A fost o accidentare foarte urâtă…

ADVERTISEMENT

Chiar și eu am avut în iarnă o ruptură de tendon, știu ce înseamnă, e o recuperare care necesită timp. Din punctul de vedere al kilogramelor chiar stă foarte bine, e în grafic”, a spus Lazăr, pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT