Sport

CSM București mută după ce a cedat o jucătoare la Rapid. A transferat o fostă campioană mondială

Transfer important în handbalul românesc. Rapid a adus o tânără jucătoare de la CSM București, noua speranță a naționalei României. „Tigroaicele” au oficializat o nouă mutare.
24.12.2023 | 12:04
CSM Bucuresti muta dupa ce a cedat o jucatoare la Rapid A transferat o fosta campioana mondiala
CSM București a realizat un nou transfer pentru sezonul 2024-2025. Foto: Imago
ADVERTISEMENT
24-12-2023
10:09

CSM București a transferat-o pe Inger Smits

CSM București a oficializat un nou transfer pentru sezonul următor. Campioana României a transferat-o pe Inger Smits, campioană mondială în 2019 cu naționala Olandei și sfertfinalistă în acest an. 

Inger Smits este apărătoare de bază în naționala condusă de Per Johansson. CSM București a transferat-o pe Smits de la Bietigheim, alături de care olandeza a câștigat ultimele două campionate în Germania. 

În vârstă de 29 de ani, Inger Smits se va alătura CSM-ului în vara anului viitor. „Abia aștept să joc în grozava atmosferă de la București. Ne vedem sezonul următor!”, a spus Inger Smits. 

Inger Smits

23-12-2023
12:32

CSM București a transferat portarul naționalei Braziliei

CSM București continuă să își contureze lotul pentru sezonul următor. Campioana României a anunțat transferul oficial al Gabrielei Dias Moreschi, portarul naționalei Braziliei. 

Actualmente la SG BBM Bietigheim, campioana Germaniei, Gabriela Dias Moreschi a semnat un contract valabil pe două sezoane. Sportiva sud-americană se va alătura „tigroaicelor” din vara anului viitor. 

”Sunt foarte bucuroasă că voi face parte din lotul lui CSM Bucureşti din sezonul următor. Sunt nerăbdătoare să mă întâlnesc cu fanii şi cu toată lumea din echipă şi abia aştept să creăm multe momente frumoase împreună”, au fost cuvintele Gabrielei Dias Moreschi. 

Până în prezent, CSM București le-a mai transferat pe Daciana Hosu și Emma Friis. De-a lungul carierei, Gabriela Dias Moreschi a mai câștigat campionatul Norvegiei, dar și Liga Campionilor.

Transfer CSM București

Formațiile de top din handbalul românesc au început deja să facă primele mutări pentru omogenizarea lotului în perspectiva sezonului viitor. Rapid a transferat-o pe Ștefania Stoica. Interul stânga în vârstă de 20 de ani evoluează în acest sezon la CSM București.

Transfer pe axa CSM București – Rapid!

Rapid a adus-o în Giulești pe Ștefania Stoica. Interul stânga va întări linia de 9 metri a formației de sub Podul Grant. Tânăra jucătoare va schimba echipa în vară, la finalul sezonului. La CSM București, jucătoarea în vârstă de 20 de ani o are concurentă pe post pe Cristina Neagu.

ADVERTISEMENT

„Ștefania Stoica a ales să joace la Rapid! Interul stânga, originar din Ploiești, va întări linia de 9 metri a echipei începând din sezonul viitor. A fost convocată la lotul național la toate categoriile de vârstă, cadete, junioare și tineret.

Din 2020 evoluează la echipa de senioare CSM București. În această ediție de Liga Campionilor, Ștefania a avut evoluții foarte bune, trecându-și în cont până acum 12 goluri. Te așteptăm în familia Rapid, Ștefania!”, a anunțat Rapid pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Ștefania Stoica, noua speranță a naționalei se mută la rivala din Giulești

Ștefania Stoica este văzuta ca fiind una dintre cele mai promițătoare handbaliste din România. Alături de CSM București, Ștefania Stoica a cucerit titlul în 2021 și 2023. Totodată, interul stânga a câștigat în tricoul „tigroaicelor” Cupa și Supercupa României în 2022 și 2023.

Înainte de Ștefania Stoica, Rapid a anunțat oficial transferul Milenei Raicevic. Fostul lider al naționalei Muntenegrului va sosi în ianuarie la Rapid. „Mulțumim celor de la Rapid pentru tot ce am trăit astăzi aici, o atmosferă extraordinară.

ADVERTISEMENT

Nu am mai simțit de mult timp așa ceva!”, declara Raicevic la ultimul meci disputat cu Buducnost în Sala Polivalentă. Cu echipa națională, Milena Raicevic are în palmares o medalie de aur (Euro 2012), o medalie de argint (JO 2012) și o medalie de bronz (Euro 2022).

De asemenea, Milena Raicevic, fosta colegă a Cristinei Neagu, are în palmares două Ligi ale Campionilor cu Buducnost în 2012 și 2015.

ADVERTISEMENT

CSM București mută pe piața transferurilor

Deși a cedat-o pe Ștefania Stoica la Rapid, CSM București a punctat și la capitolul sosiri. Liderul din „Liga Florilor” a anunțat transferul Emmei Friis. Extrema stângă a naționalei Danemarcei a semnat un contract valabil pe două sezoane. Nordica va veni în vara viitoare la București.

„Abia astept să mă alătur clubului CSM București din sezonul viitor. Este un club cu ambiții mari și care joacă la nivel înalt atât în campionatul intern, cât și în Liga Campionilor, așa că sunt foarte motivată să fac parte din acest proiect”, a declarat Emma Friis.

Totodată, CSM București a transferat-o pe Daciana Hosu. Portarul naționalei României a semnat un contract pe două sezoane și va veni în vară alături de „tigroaice”. „Sunt mândră că voi face parte din acest proiect și mă bucur că CSM București a avut încredere în mine și mi-a oferit această oportunitate.

Îmi doresc să îmi aduc aportul la maxim pentru îndeplinirea obiectivelor echipei și sunt sigură că vom realiza lucruri extrem de frumoase”, au fost cuvintele Dacianei Hosu. Totodată, CSM București le-a prelungit contractele Cristinei Neagu, Andreei Rotaru, Crinei Pintea, dar și antrenorului Adi Vasile.

ADVERTISEMENT