Sport

Transfer tare pentru Universitatea Craiova?! Giorgio Chiellini despre Denil Maldonado: „Un jucător excelent”

Giorgio Chiellini și Denil Maldonado au jucat împreună la Los Angeles FC, iar legendarul stoper a avut doar cuvinte de laudă la adresa noului transfer al Universității Craiova.
08.01.2024 | 09:14
Transfer tare pentru Universitatea Craiova Giorgio Chiellini despre Denil Maldonado Un jucator excelent
Transfer tare pentru Universitatea Craiova?! Giorgio Chiellini, despre Denil Maldonado: „Un jucător excelent”. sursă foto: Los Angeles FC
ADVERTISEMENT

„Alb-albaștrii” lucrează din greu în Antalya, dar și în birouri pentru a-și întâri defensiva înaintea derby-urilor cu Farul și FCSB din SuperLiga. Denil Maldonado este al doilea transfer al Universității Craiova după Pyry Soiri, iar Giorgio Chiellini îl lăuda pe internaționalul din Honduras pe vremea când împărțeau vestiarul la Los Angeles FC.

Noul transfer al Universității Craiova, lăudat de Giorgio Chiellini: „Este un jucător grozav, învață foarte repede”

Ivailo Petev primește întâriri în stagiul de pregătire din Antalya, acolo unde și Gjoko Zajkov și Juraj Badelj au început antrenamentele normal după accidentări. Denil Maldonado ajunge sub formă de împrumut la Universitatea Craiova, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Internaționalul american are o experiență bogată în țara natală, Mexic și Statele Unite ale Americii, iar de-a lungul timpului a avut șansa să împartă vestiarul cu jucători importanți. Pe lângă Carlos Vela, Denil Maldonado a fost coleg și cu Giorgio Chiellini la Los Angeles FC.

Denil Maldonado a făcut cuplu în defensiva formației din MLS în sezonul de retragere al legendarului stoper italian, care a scris istorie la Juventus Torino. Fundașul central a strâns 19 partide ca titular la Los Angeles FC în 2023 și a avut ce învăța de la Giorgio Chiellini.

ADVERTISEMENT

Nici Giorgio Chiellini nu a putut rămâne indiferent față de evoluțiile lui Denil Maldonado, pe care l-a lăudat în timpul unui interviu. Stoperul retras de la Los Angeles FC a intervenit rapid pentru a-și spune părerea despre internaționalul hondurian transferat de Universitatea Craioav.

„Este un jucător grozav, învață foarte repede, este un jucător excelent. Nu descoperim nimic, ne bucurăm că Denil are un loc în echipă, merită tot ce e mai bun”, a spus Denil Maldonado într-un interviu pentru Los Angeles FC.

ADVERTISEMENT

Alex Mățan i-a smuls din mâini titlul din MLS lui Denil Maldonado

Denil Maldonado a evoluat sub formă de împrumut în ultimul sezon din MLS la Los Angeles FC de către FC Motagua, formația din Honduras. Fundașul rămas liber de contract în această iarnă a fost aproape să câștige titlul în Statele Unite ale Americii.

Los Angeles FC s-a înfruntat cu Columbus pentru trofeu, însă formația lui Alex Mățan a rezolvat soarta confruntării încă din prima repriză. Echipa românului a intrat cu avantaj de două goluri la pauză, iar formația lui Giorgio Chiellini, Carlos Vela și Denil Maldonado nu a reușit să întoarcă scorul.

ADVERTISEMENT

Denil Maldonado s-a aflat pe banca de rezerve, locul său în defensivă fiind luat de către Jesus Murillo. Acesta și-a pierdut și locul în primul 11 în ultimele etape din MLS, ultima sa partidă pentri Los Angeles FC fiind pe 24 septembrie 2023.

Ivailo Petev își rezolvă problemele din defensivă cu Denil Maldonado

Ivailo Petev a avut bătăi de cap serioase în ultimele confruntări din 2023 din cauza accidentărilor stoperilor de la Universitatea Craiova. Cu Gjoko Zajkov și Juraj Badelj accidentați, doar Vladimir Screciu și Raul Silva au rămas variantele tehnicianului bulgar.

Uneori, în lipsa lui Vladimir Screciu și Raul Silva, Ivailo Petev s-a văzut obligat să apeleze la serviciile lui Alex Crețu în defensivă. Tehnicianul bulgar și-a luat măsuri de siguranță pentru partea a doua a sezonului prin transferul lui Denil Maldonado

Astfel că după revenirile lui Gjoko Zajkov și Juraj Badelj, Ivailo Petev are patru stoperi de meserie pe care poate să se bazeze în 2024. O altă soluție pentru „alb-albaștrii” ar putea veni de la „satelitul” lui Corneliu Papură, deoarece Karlo Tomasec este în Antalya alături de lotul oltenilor.

  • 25 de ani are Denil Maldonado
  • 600.000 de euro este cota de piață a stoperului, conform transfermarkt
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2.07 este cota pentru „1 solist” la meciul Universitatea Craiova - Farul