Sport

Transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux, dezvăluit în FANATIK, cap de afiș în presa din Franța: „I-a sedus pe conducători”

Transferul lui Alexi Pitu de la Farul la Bordeaux, dezvăluit la Fanatik Superliga, este capul de afiș al celor mai mari publicații din Franța
24.01.2023 | 14:45
Transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux dezvaluit in FANATIK cap de afis in presa din Franta Ia sedus pe conducatori
Reacția presei din Franța după transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Alexi Pitu a făcut pasul în fotbalul european la Girondins de Bordeaux pentru o sumă de transfer de aproximativ două milioane de euro. Transferul a fost dezvăluit în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, de Giovanni Becali. Mutarea fotbalistului în vârstă de 20 de ani la Bordeaux a fost trecută în revistă și de L’Equipe și RMC Sport, două dintre cele mai mari publicații de sport din Franța.

Transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux, anunțat în exclusivitate, în Fanatik, este cap de afiș în presa din Hexagon: „I-a sedus pe conducători”

Alexi Pitu, care a fost folosit titular de Gică Hagi în ultimul meci al Farului, scor 0-3 cu CFR Cluj, va semna un contract pe patru sezoane și jumătate cu Bordeaux, locul doi din Ligue 2. De șase ori campioană în Franța, ultima oară în urmă cu 15 ani, Bordeaux va avea opțiune de prelungire pentru încă un an.

ADVERTISEMENT

L’Equipe, cel mai titrat ziar sportiv din Franța, a dedicat rânduri transferului lui Pitu la Bordeaux, dezvăluit în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI de Giovanni Becali. Jurnaliștii din Hexagon au pus în lumină calitățile care l-au făcut pe Alexi Pitu să fie noua mutare a lui Bordeaux.

„Internaționalul român de tineret, Alexi Pitu, ar urma să fie transferat de Bordeaux de la Farul Constanța. Va semna pe patru ani și jumătate, iar suma de transfer este de două milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ușurința lui Pitu de a juca pe spații reduse și de a se demarca i-a sedus pe conducătorii lui Bordeaux”, au notat jurnaliștii francezi. Jurnaliștii de la Girondins4Ever i-au făcut prezentarea lui Alexi Pitu și au confirmat dezvăluirile jurnalistului Cristi Coste de la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI în privința lui Daniel Paraschiv, care a fost curtat de Bordeaux în această iarnă.

Jurnaliștii francezi i-au realizat portretul lui Alexi Pitu după transferul la Bordeaux

„Dacă recent apăruse un zvon despre Daniel Paraschiv, un alt român va ajunge la Bordeaux. Alexi Pitu, 20 de ani, joacă pe postul de extremă stânga, dar poate evolua și în centru sau în partea dreaptă. Măsoară 1.78m, cântărește 64 de kilograme și a fost convocat de patru ori la naționala U21 a României.

ADVERTISEMENT

Dreptaciul a fost crescut la Viitorul și a debutat la profesioniști în sezonul 2018/2019. Sezonul acesta a fost cu adevărat cel mai bun al său, cel puțin în prima jumătate. A arătat că poate să dea ce are mai bun la cel mai înalt nivel.

Ar urma să semneze cu Bordeaux pentru patru sezoane și jumătate, cu opțiune pentru încă un an și o sumă de transfer de 2 milioane de euro. Săptămânile trecute, s-a vorbit de multe ori despre un posibil transfer al lui Pitu la Glasgow Rangers, unde joacă și Ianis Hagi, prietenul său”, au scris jurnaliștii de la Girondins4Ever.

ADVERTISEMENT

Alexi Pitu, în atenția presei din Franța după transferul la Bordeaux

Totodată, jurnaliștii publicației franceze RMC Sport au făcut loc în fereastra de transferuri a site-ului pentru transferul lui Alexi Pitu, fotbalist cotat la 1,4 milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt.

„Extrema stângă, internaţional al României, în vârstă de 20 de ani, Alexi Pitu, se va alătura lui Girondins de Bordeaux, transmite L’Equipe, informaţie confirmată de RMC Sport. Va veni de la clubul român Farul Constanța contra unui cec de două milioane de euro cu bonus”, au scris jurnaliștii francezi.

Giovanni Becali a anunțat transferul lui Alexi Pitu la Bordeaux

„Vă dau în premieră, azi noapte Gică Hagi l-a vândut pe Alexi Pitu la Girondins Bordeaux. Nu ştia nici musca, nicio albină şi vii tu cu telefonul ăsta, să îţi dau o veste în premieră. Am tratat cu Gică toată noaptea, până la ora 04:00.

O echipă care a avut probleme financiare, care a avut o gaură de 80-90 de milioane de euro. O echipă emblematică din fotbalul francez. Sunt acum pe locul doi după Le Havre şi încearcă să reintre în Ligue 1, unde le-a fost locul întotdeauna.

Noi l-am propus pe Pitu, mai ales că e machedon de-ai mei. I-am lăsat pe ai mei să facă actele. Cei de la Bordeaux se vor întoarce în noaptea asta, jucătorul pleacă mâine (n.r. miercuri) cu Zoli (n.r. Zoltan Iasko), cu cei de la firmă, cu tatăl său. Vor sta 4-5 zile acolo până când jucătorul va semna contractul. 

Dar e deja bătută în cuie. Şi pentru club şi pentru jucători. Este vorba de un contract pe patru ani şi jumătate şi opţiune pe încă un an”, a declarat Giovanni Becali în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

  • 5 goluri și 5 pase decisive în 20 de meciuri sunt cifrele lui Alexi Pitu la Farul în actualul sezon. 
  • 20 de ani este vârsta lui Alexi Pitu.
ADVERTISEMENT