Fotbal international

Transferul lui Ianis Hagi la Lazio, blocat de Rangers. Scoţienii vor activa clauza pentru a-l putea vinde cu un preţ mai mare

20.04.2020 | 10:43
Transferul lui Ianis Hagi la Lazio blocat de Rangers Scotienii vor activa clauza pentru al putea vinde cu un pret mai mare
ADVERTISEMENT

S-a scris destul de mult în ultimele săptămâni despre interesul real pe care l-ar avea Lazio Roma, echipa de pe locul 2 în Serie A la întreruperea campionatului, pentru internaţionalul român Ianis Hagi.

Rangers nu intenţiona iniţial să răscumpere jucătorul

Totodată, s-a menţionat faptul că Glasgow Rangers, echipa care l-a împrumutat pe Ianis de la Genk până la final de sezon, cu drept de primă opţiune pentru a-l cumpăra, are probleme financiare.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, scoţienii ar fi decis să nu activeze clauza de cumpărare a jucătorului de la Genk, în valoare de 5 milioane euro, iar în aceste condiţii Lazio ar fi putut negocia direct cu belgienii.

Lazio ar fi putut negocia un transfer între 7-8 milioane euro

Aceştia nu îşi doresc sub nici o formă ca românul să revină în lotul lor şi ar fi dispuşi să îl vândă la un preţ sub 10 milioane euro, cel mai probabil între 7-8 milioane, o sumă accesibilă pentru gruparea romană.

ADVERTISEMENT

Iată însă că brusc situaţia pare a se complica, după cum aduce la cunoştinţă publicaţia online LaLazioSiamoNoi, prelunând informaţii din Belgia.

Rangers s-a răzgândit şi va activa clauza

Rangers s-a răzgândit şi intenţionează să achite cele 5 milioane lui Genk, conform înţelegerii care îi dă dreptul de a fi primul cumpărător al jucătorului.

ADVERTISEMENT

Dar scoţienii nu vor să facă acest efort financiar pentru a-şi încânta fanii, deja vrăjiţi de jocul lui Ianis, ci pentru a face o afacere superprofitabilă.

Noul preţ, cerut de scoţieni, ar ajunge la 15 milioane euro

Rangers plăteşte 5 milioane, Hagi devine jucătorul lor de drept şi apoi este pus pe lista de mercato, dar cu o valoare triplă de transfer, 15 milioane.

ADVERTISEMENT

Lazio nu ar fi dispusă să plătească această sumă

O manevră care evident poate scoate din joc pe Lazio dar şi un alt club care ar fi avut intenţia să negocieze cu Genk achiziţionarea românului şi care produce multă iritare în anturajul din jurul jucătorului, în special lui Gică Hagi.

Rămâne de văzut dacă într-adevăr acesta este planul lui Rangers sau este doar un zvon, pentru că scoţienii trebuie în cazul în care intenţionează să facă această manevră să îşi asume şi riscul să nu fie nimeni interesat să îl cumpere pe Ianis Hagi la un preţ de 15 milioane euro şi să rămână cu el.

ADVERTISEMENT
Tags: