Life

Transformare radicală a Anei Progras, fostă campioană mondială la gimnastică

17.10.2020 | 17:35
Transformare radicala a Anei Progras fosta campioana mondiala la gimnastica
Transformare radicală a Anei Progras, fostă campioană mondială la gimnastică Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Ana Porgras este fostă campioană mondială la bârnă. Acum, aceasta a suferit o schimbare radicală. Ea s-a reprofilat în manichiuristă. Fosta gimnastă locuiește în Brașov și are, în momentul de față, 26 de ani.

Sportiva s-a retras la numai doi ani după aurul mondial de la Jocurile de la Rotterdam, în urma unei accidentări serioase, fractură la cotul mâinii stângi.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, fosta campioană deține un salon de manichiură, duce o viață luxoasă, cu vacanțe în toate colțurile lumii și conduce o mașină scumpă.

Ana Porgras, drumul de la aurul la bârnă la postul de manichiuristă

Tânăra, născută la Galați, provine dintr-o familie încercată de greutăți. La puțin timp după accesul fetei în lotul olimpic, mama ei a fost nevoită să plece la muncă în Italia, la fel cum procedase și tatăl, cu ani în urmă.

ADVERTISEMENT

Momentul care a dus la retragerea Anei a fost o accidentare foarte gravă. „Simțeam că nu mai pot fizic, îmi era greu după atâtea accidentări să o iau iarăși de la cap. Nu mai puteam merge înainte!”, declara ea la momentul respectiv, potrivit Prosport.

A fost o pierdere grea pentru gimnastica românească, campioana mondială s-a retras la doar 18 ani. „Cred că a fost o decizie greșită a Anei cu atât mai mult cu cât nu a spus totul în gimnastică. Regret din tot sufletul decizia ei, o decizie personală pe care îmi este foarte greu să o comentez, într-un fel intuiam acest lucru. Cred că se gândea mai demult la această decizie și acum a fost să se întâmple”, declara președintele Federației de Gimnastică la vremea respectivă, Adrian Stoica, pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Surse ale publicației citate mai sus au declarat că sportiva nu a putut face față presiunilor apărute în lotul național odată cu revenirea antrenorilor Bellu și Bitang: „nu a reușit să se adapteze stilului de lucru impus de Bellu și Bitang, iar de când s-au întors ei la lot, Ana nu a mai fost la fel. E un copil extrem de sensibil, pe care trebuie să îl iei cu binișorul. În plus, după Mondiale ea s-a simțit trădată pentru că cineva dintre cei cu care lucra a declarat că e mai preocupată de modă decât de gimnastică”.

Ana Porgras
Ana Porgras acum și la 18 ani
Sursa foto: Facebook/ Colaj: Fanatik

Acum, Ana este de nerecunoscut, suferind o transformare radicală datorată operațiilor estetice. „M-am schimbat, dar sunt foarte mulţumită de modul în care arăt. Pot să spun doar că sunt aceeaşi fată timidă, doar că viaţa te învaţă să fii mai îndrăzneţ. Pot să zic că cea de acum este adevărata Ana, deşi m-am schimbat inclusiv la nivel psihic”, spunea ea, potrivit click.ro.

ADVERTISEMENT
Ana Porgras
Ana Porgras, manichiuristă
Sursa foto: Facebook
Colaj: Fanatik

Acum, Ana se ocupă de manichiură și declară că este mulțumită de acestă activitate: „Fac tot ce ține de unghiuțe: cu gel, semipermante. Exclusiv pentru femei. E o pasiune! Ideea e că nu o fac pentru bani în mod special! Este o activitate care mă calmează, mă liniștește. După ce m-am retras, am fost o perioadă în Brașov. Sora mea era deja acolo și veneam în vizită tot timpul. M-am îndrăgostit de orașul asta. Mi se pare cel mai frumos oraș din România”, a spus fosta sportivă pentru ziare.com.

ADVERTISEMENT
Tags: