News

Transport ireal, un șofer român de TIR încerca să aducă în țară un tanc. Bărbatul a fost prins în Germania

Caz incredibil pe o autostradă din Germania, acolo unde un șofer român de TIR a fost prins cu un tanc în utilaj. Plănuia să aducă în țară blindatul.
31.05.2023 | 12:35
Transport ireal un sofer roman de TIR incerca sa aduca in tara un tanc Barbatul a fost prins in Germania
Șofer român de TIR care transporta ilegal un tanc, prins în Germania. Sursa foto: br.de
ADVERTISEMENT

De mai multe zile, un șofer român de TIR este blocat în Germania, după ce a fost prins cu un tanc în utilajul său de transport. Totul s-a întâmplat în weekend, atunci când s-au constatat neconcordanțe vizibile între ce transporta acesta și ce avea în documente.

Șofer român de TIR care transporta ilegal un tanc, prins în Germania. Cum era descris în acte transportul

Incidentul a avut loc sâmbătă, 27 mai. În timpul unui control de rutină desfășurat, polițiștii de autostradă au oprit un camion românesc. În documente se preciza că vehiculul transporta schele.

ADVERTISEMENT

Realitatea din ”teren” era una cu totul și cu totul diferită. Agenții din Wörth/Isar care au inspectat vehiculul greu oprit pe autostrada A92 au descoperit că schela de pe hârtie era, în realitate, un veritabil tanc.

Înălțimea, lungimea, lățimea și greutatea nu erau în acord cu actele de transport. După cum a anunțat poliția germană, citată de site-ul BR24.de, tancul urma să fie livrat în România.

ADVERTISEMENT

Dată fiind această situație, poliția a interzis deplasarea gabaritului de mari dimensiuni către țara noastră. TIR-ul a trebuit să fie parcat lângă autostrada A92. Compania de transport responsabilă nu a putut depune, până în acest moment, un permis valabil.

Tancul ar proveni din Franța. Controverse privind modul de transport

Sursa citată mai notează că tancul ar proveni din Franța. Un reprezentant al poliției germane a precizat că tancul descoperit este probabil un vehicul blindat de recuperare folosit pentru lucrări de infrastructură.

ADVERTISEMENT

Nu poate fi vorba de un vehicul pentru luptă. În locul unei țevi de tun, tancul oprit de autoritățile germane este echipat cu un braț de excavator. Această situație nu intră sub incidența transportului ilegal de arme.

În acest moment, oamenii legii din Germania investighează motivele pentru care documentele de transport erau incorecte. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției, nu este exclusă posibilitatea ca firma de expediție să obțină ulterior acte care să permită transportul în România.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, atât firma, cât și șoferul vor fi amendați. ”O sumă de euro formată din cinci cifre s-ar putea regăsi pe sancțiune”, potrivit purtătorului de cuvânt. Autoritățile din Viechtach, Bavaria de Jos, trebuie să decidă cuantumul amenzii.

ADVERTISEMENT
Tags: