News

Transportatorii au spart barajul de jandarmi și vor să intre în Capitală. George Simion, în mijlocul protestatarilor, a fost huiduit. Update

Transportatorii din România protestează pentru a doua zi la rând. Au reușit să spargă barajul de jandarmi pentru a ajunge în Capitală.
11.01.2024 | 20:58
Transportatorii au spart barajul de jandarmi si vor sa intre in Capitala George Simion in mijlocul protestatarilor a fost huiduit Update
Transportatorii au spart barajul de jandarmi. Foto Facebook Agricultură & Food
ADVERTISEMENT
11-01-2024
19:00

Liderul AUR a fost huiduit de protestatari: ”Ai venit pentru voturi”

Situație tensionată la protestul organizat de transportatori și fermieri. În aceste momente, oamenii se află la intrarea în Capitală dinspre Chiajna, intenționând că pătrundă în București. Forțele de ordine par să nu le permită să își ducă planul la final.

Prezent printre protestatari a fost și liderul AUR, George Simion, care susține că a venit să sprijine cauza acestora. Președintele AUR le-a cerut jandarmilor să permită protestatarilor să intre în București, cu tractoarele și camioanele.

În replică, reprezentanții Jandarmeriei au spus că acest lucru este interzis prin lege, însă transportatorii pot ajunge pe jos la sediul Guvernului, acolo unde vor să protesteze. Cu toate acestea, mulți dintre manifestanți nu au fost încântați de prezența liderului AUR în mijlocul lor.

Aceștia dau de înțeles că George Simion încearcă să câștige capital politic. ”Lasă-ne protestul, Simion! Aţi venit să vă faceţi numărul, domnule Simion”/ ”Unde ai fost când ne-a fost greu”/ ”Ai venit pentru voturi”, au spus câțiva dintre protestatari, potrivit News.ro.

De asemenea, printre protestatari a venit și prefectul Bucureștiului, Rareș Hopincă. El a încercat să discute cu transportatorii și fermierii, însă manifestanții au ținut să precizeze că singurii cu care vor discuta sunt premierul Marcel Ciolacu și miniștrii Transporturilor și Agriculturii.

 

Transportatorii au spart barajul de jandarmi, în a doua zi de protest, amenințând că vor produce blocaje în Capitală. Mai multe camioane au intrat deja în Chiajna și vor ajunge în București. Foarte mulți dintre șoferii de TIR și fermieri sunt veniți din alte județe.

Transportatorii au spart barajul de jandarmi și intră în Capitală

Transportatorii din România protestează pentru a doua zi la rând, strigându-și nemulțumirile cu privire la prețurile și taxele mărite. De asemenea, ei denunță timpii mari de așteptare la controalele de la vamă.

ADVERTISEMENT

De altfel, o delegație a acestora a ajuns, joi, la ora 10:00, la Palatul Victoria pentru a discuta despre revendicările transportatorilor. Însă, la discuții nu au fost prezenți prim-ministrul Marcel Ciolacu și nici ministrul Transporturilor.

Însă, au fost primiți de ministrul Agriculturii. Președintele Federaţiei Operatorilor de Transport din România, Augustin Hagiu, a precizat că această întâlnire nu i-a mulțumit. El spune că în delegație au fost reprezentanți ai transportatorilor.

ADVERTISEMENT

„Au fost primiţi de către consilierii primului ministru, adică o reprezentare foarte slabă. Văd că au timp de filme premierul şi ministrul Transporturilor, dar nu au timp să se întâlnească cu operatorii de transport.

La întâlnire este ministrul Agriculturii, dar degeaba este ministrul Agriculturii acolo, pentru că în delegaţie sunt numai reprezentanţi ai transportatorilor”, a transmis Augustin Hagiu, pentru News.ro.

ADVERTISEMENT

Președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți: „Vin cu 50 de tractoare în București”

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că s-a întâlnit cu reprezentanți ai unor asociaţii ale transportatorilor. Ar urma ca discuțiile să fie continuate peste aproape o săptămână, adică miercurea viitoare.

Între timp, Sindicatul Fermierilor Patrioți și-a asumat protestul fermierilor. Potrivit g4media, președintele Ștefan Muscă a precizat, într-o intervenție la Antena 3, că urmează să vină cu 50 de tractoare în București, pentru a discuta cu reprezentanții Guvernului.

ADVERTISEMENT

Cu privire la zvonurile potrivit cărora în spatele protestelor s-ar afla partidul AUR, acesta a declarat că „nu sunt manipulați de nimeni”. De asemenea, deputatul AUR, Dan Tănasă, și preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, au spus că formațiunea politică nu este implicată în organizarea protestelor, dar „le susține”.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: