News

Trei copii sub vârsta de 10 ani au murit din cauza unei boli necunoscute! Medicii susțin că are legătură cu COVID-19

10.05.2020 | 14:01
Trei copii sub varsta de 10 ani au murit din cauza unei boli necunoscute Medicii sustin ca are legatura cu COVID19
ADVERTISEMENT

Guvernatorul statului New York, Andrew Como, susține că cel puțin trei copii au murit din cauza unei boli necunoscute. Medicii susţin că ar putea avea legătură cu noul coronavirus.

Trei copii sub vârsta de 10 ani au murit din cauza unei boli necunoscute!

Bill de Blassio, primarul din New York, susţine că aceste sindrom inflamator are aceleaşi simptome ca şi boala Kawasaki: sindromul de șoc toxic, febră, erupții cutanate, dureri de stomac, diaree și vărsături.

ADVERTISEMENT

Conform Business Insider, sindromul misterios denumit “pediatric multisystem inflamatory syndrome”, ar avea legătură cu coronavirusul.

Copii din cel puţin şase state europene ar fi prezentat simptome asemănătoare. Trei copii din New York au murit după ce au prezentat probleme rare la inimă, care ar putea fi legate de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Nu este o boală respiratorie. A luat viața a trei copii”

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, susţine însă că nu se pune problema să fie o boală care să afecteze sistemul respirator: “Nu este o boală respiratorie. A luat viața a trei copii”, a spus Andrew Cuomo.

Toate victimele aveau sub 10 ani. În total, în statul New York sunt 73 de copii care prezintă aceste simptome ale acestei boli necunoscute, denumite sindrom pediatric inflamator multisistem:

ADVERTISEMENT

“După cum se vede, acești copii s-a întâmplat să aibă anticorpi COVID sau să fie pozitivi pentru COVID, dar nu acestea au fost simptomele pe care le-au arătat când au venit la spital.

Nu este o boală respiratorie și cred că acesta este unul dintre motivele pentru care acest lucru nu s-a descoperit mai din timp. Este mai mult o inflamație a vaselor de sânge, care pot provoca apoi probleme la inimă”, a mai spus Cuomo.

ADVERTISEMENT

New York este cea mai afectată zonă din lume de noul coronavirus. În oraş s-au înregistrat peste 26.000 de decese din cauza COVID-19, numere asemănătoare cu cele mai afectate ţări europene: Marea Britanie, Italia sau Spania.

 

ADVERTISEMENT
Tags: