News

Trei delfini, găsiți morți pe plaja din Eforie Sud într-o singură zi. De ce au murit mamiferele

Într-o singură zi, marți, 18 aprilie, trei delfini au fost găsiți morți pe plaja din Eforie Sud. În total, în această lună, patru mamifere au eșuat în zonă.
19.04.2023 | 12:52
Trei delfini gasiti morti pe plaja din Eforie Sud intro singura zi De ce au murit mamiferele
Trei delfini, găsiți morți pe plaja din Eforie Sud într-o singură zi. Sursa foto: ziarulamprenta.ro
ADVERTISEMENT

Încă trei delfini au fost găsiți morți pe plaja din Eforie Sud. Vorbim deja de patru mamifere care apar fără suflare în această zonă de pe litoralul românesc al Mării Negre în decurs de două săptămâni.

Trei delfini, găsiți morți pe plaja din Eforie Sud într-o singură zi

Situație îngrijorătoare în Marea Neagră. În decurs de doar 24 de ore, trei delfini au fost găsiți morți pe plaja din Eforie Sud. S-a întâmplat asta marți, 18 aprilie. Biologii marini spun că mamiferele şi-au pierdut viaţa din cauza plaselor aruncate de pescari în larg.

ADVERTISEMENT

Un prim delfin a fost descoperit fără viață, pe plaja din Eforie Sud, în fața hotelului Excelsior. Un al doilea se afla eșuat la Capul Turcului. În fine, un al treilea delfin mort apare într-o altă postare a unui localnic din Eforie, scrie Ziarul Amprenta.

Cei de la Eforie Online au postat o filmare cu delfinul mort la Excelsior. Acesta avea o bucată de plasă în cioc şi era plin de răni. Mamiferul ar fi încercat din greu să se elibereze.

ADVERTISEMENT

”Din păcate un alt delfin a fost scos de apă marii pe plajă din Eforie! Acesta se vede clar că a suferit din cauza plaselor de pescuit! Are și o bucată de plasa în cioc dar și coadă deja tăiată!”, se arată în mesajul postat alături de clip.


Capcanele întinse de pescarii braconieri în largul mării au adus sfârșitul multor delfini în această primăvară. De cele mai multe ori, aceste vietăți se agață în ele. Nu se mai pot elibera și, fie se sufocă, fie se rănesc şi eșuează pe plajă, unde se zbat până mor.

ADVERTISEMENT

Delfin găsit mort la Eforie Sud în debutul lunii

În urmă cu cu aproximativ două săptămâni, un alt delfin era găsit mort pe o plajă din Eforie Sud. Acesta era descoperit atunci de localnici. Era o specie de delfin diferită de ceilalți care au fost găsiți morți pe plajele constănţene în ultimii ani.

Delfinul mort pe 4 aprilie era un mascul din specia “Tursiops truncatus var ponticus”. Acest lucru a fost confirmat de Adrian Bâlbă, doctor în științe şi specialist în animale marine, pentru focuspress.ro.

ADVERTISEMENT

Numai în anul 2022, circa 200 de delfini au fost găsiți morți pe plajele din țara noastră. Specialiștii spun că este cel mai mare număr de delfini eşuaţi din ultimele două decenii.

ADVERTISEMENT