Life

Cele mai ieftine orașe din lume în care să te retragi la pensie. Chiar și românii pot trăi bine

Orașele din lume unde te poți bucura de liniște la pensie. Te poți reloca aici imediat, fără să treci prin prea multe proceduri
26.12.2023 | 18:56
Cele mai ieftine orase din lume in care sa te retragi la pensie Chiar si romanii pot trai bine
Orașele din lume unde te poți bucura în liniște de pensie Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, odată cu înaintare în vârstă, cu toții tânjim după liniște. Tocmai de aceea, din ce în ce mai multe persoane preferă să se retragă în zonele rurale, departe de agitația și de zgomotul urban. Însă, există și orașe unde domnește liniștea și care sunt perfecte pentru a trăi o viață liniștită.

În ce orașe pot trăi fără griji la bătrânețe

Fără doar și poate, o mare parte din viață ne-o petrecem la locul de muncă. Agitația, stresul și rutina își pun amprenta asupra stilului de viață. Tocmai de aceea, nu este de mirare că, la vârste înaintate, oamenii preferă să se retragă în locuri liniștite.

ADVERTISEMENT

Ceea ce nu știu mulți este că nu doar zonele rurale sunt liniștite, ci și cele urbane. Există în lume mai multe orașe unde te poți retrage la bătrânețe fără nicio problemă. Aici, liniștea este la tot pasul, iar dinamica este perfectă pentru oamenii care nu mai sunt la prima tinerețe.

Unul dintre cele mai recomandate orașe pentru a te retrage la pensie este, fără doar și poate, Ljubljana. Acesta este inima și sufletul Sloveniei, un oraș unde modernul se îmbină la tot pasul cu istoria. Ljubljana este orașul perfect pentru pensionarii care adoră sporturile de iarnă. Aici, pentru mai puțin de 1.500 de dolari pe lună, oricine se poate adapta și poate trăi exact ca acasă.

ADVERTISEMENT

Un alt oraș perfect pentru a te retrage la pensie este Porto, din Portugalia. La doar câțiva kilometri de Lisabona, orașul este cunoscut pentru cultura bogată și pentru pasiunea oamenilor de a pescui.

București este și el în topul orașelor prielnice pentru pensionari

Porto este un oraș perfect pentru pensionari, mai ales că aici, vârstnicii au parte de anumite beneficii. De ani buni, autoritățile au implementat programul ”Golden Visa”, prin care pensionarilor le este facilitată relocarea în zonă, indiferent de țara din care provin.

ADVERTISEMENT

Cei mai curajoși vârstnici se pot reloca în Jakarta. Pentru a fi eligibili să primească visa de pensionare în Indonezia, vârstnicii trebuie să prezinte documentele aferente. Însă, odată ajunși aici, sunt liberi să se bucure de mâncarea și de cultura incredibilă pentru care este renumită Jakarta.

Praga este și ea în topul orașelor liniștite, perfecte pentru a-ți petrece anii bătrâneții. În ultima vreme, capitala Cehiei a devenit din ce în ce mai ieftină pentru turiști, cu atât mai mult pentru cei care locuiesc acolo zi de zi.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să se relocheze aici și nu sunt europeni, vor trebui să treacă printr-o procedură destul de stufoasă. În urma ei, se poate obține aprobarea unei vize pe termen lung.

La fel de prielnice pentru oamenii trecuți de prima tinerețe mai sunt și orașe precum Marbella, din Spania sau Split, din Croația. Surprinzător sau nu, în top este inclusiv și Bucureștiul. Acesta este recomandat de prețurile mici la chirii și la traiul de viață, comparativ cu alte capitale europene.

ADVERTISEMENT