News

Trei fetițe, cu vârste de 6, 8 și 11 ani, au ajuns la spital, după ce au fost spălate pe cap cu insecticid

Fetițele au fost spălate pe cap cu insecticid, iar apoi au ajuns pe mâna medicilor.
05.06.2021 | 22:39
Trei fetite cu varste de 6 8 si 11 ani au ajuns la spital dupa ce au fost spalate pe cap cu insecticid
ADVERTISEMENT

Tragedia de la Brașov era foarte aproape să se repete în ziua aceasta, după ce o bunică a decis să își spele pe cap cele trei nepoțele, de 6, 8 și 11 ani, cu o substanță toxică. Acestea au ajuns pe mâna medicilor.

Bunica le-a spălat pe fete cu insecticid

Cele trei fetițe au fost spălate pe cap cu o substanță toxicăcare avea la bază cipermetrina, acesta fiind, de fapt, un insecticid. Gestul făcut de bunica copilelor a fost în speranța de a le scăpa de păduchi.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea a avut loc în localitatea Jigoreni, din Ţibăneşti, judeţul Iași. Imediat după ce au fost spălate pe cap cu această substanță, copilele au început să se simtă rău.

Așadar, familia lor a chemat serviciile de urgență, dar lor le-a fost indicat să le spele pe cap pe fete cu apă curată, până la sosirea echipajelor, pentru că riscul ar fi fost și mare dacă ele ar mai fi stat așa.

ADVERTISEMENT

„Sunt trei copii cu  vârstele de 6, 8 și 11 ani. Sunt trei fetițe. Aceștia au fost intoxicați cu o substanță ce conține cipermetrină, neurotic.

Substanța cu pricina poate da convulsii. Aparținătorii copiilor au ascultat sfatul meu și i-a spălat de 3 ori pe cap”,  a transmis Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași, pentru BZI.ro.

ADVERTISEMENT

Care este starea actuală a celor trei fetițe

Din informațiile inițiale, se pare că fete au fost spălate pe cap cu o substanță destinată exclusiv uzului animal, pentru eliminarea păduchilor.

Din fericire, starea de sănătate a copiilor este una bună, iar ei sunt în acest moment internați la Spitalul din Iași. Fetele sunt în afara oricărui pericol, dar ele au nevoie de tratament.

ADVERTISEMENT

„Copiii sunt stabili hemodinamic îi ducem către UPU de la Spitalul Pediatrie unde vor fi monitorizaţi şi internaţi.

Din fericire, nu este vorba despre o substanţă care să producă un stop cardiorespirator într-un scurt timp. Evoluţia este una favorabilă, dar este nevoie de tratament”, a mai transmis Diana Cimpoeșu.

Acum câteva zile, s-a mai întâmplat un lucru asemănător, dar de această dată urmările au fost unele cu adevărat tragice. Toate cele trei fetițe ale unei familii au murit, după ce au fost spălate pe cap cu o substanță destinată oilor.

ADVERTISEMENT
Tags: