Sport

Naționala Israelului, securitate extremă în Ungaria. Păziți cu mitraliera în fața hotelului! Exclusiv

Israelul se pregătește pentru meciul decisiv cu România. Naționala lui Alon Hazan este sub o pază fără precedent la Pancho Hotel din Felcsut, la 50 de kilometri de Budapesta.
15.11.2023 | 17:58
Jucătorii naţionalei Israelului apăraţi cu puştile la Pancho Hotel (sursă foto: Fanatik / colaj foto: Fanatik)
ADVERTISEMENT

Israel – România, sâmbătă, 18 noiembrie 2023, este meciul care poate decide cine merge la turneul final din Germania, de vara viitoare. Naționala Israelului trece prin momente dificile din cauza războiului din Gaza și e nevoită să joace în Ungaria meciurile de pe teren propriu.

Israel – România, meci de risc maxim! Naționala lui Hazan este cazată chiar lângă Pancho Arena și e păzită cu mitralierele în fața hotelului!

Federația israeliană a ales Ungaria pentru restanța cu Elveția și partida cu România din week-end. Deși au existat mai multe variante pentru israelieni, aceștia vor juca până la urmă pe „Pancho Arena” din Felcsut cele două partide foarte importante pentru desemnarea calificatelor din această grupă.

ADVERTISEMENT

Pentru ca riscurile să fie reduse la minimum, israelienii au evitat meciuri sau cazare în Budapesta și au ales sătucul lui Viktor Orban pentru aceste 5 zile pe care le petrec în Ungaria. Felcsut este situat la circa 50 de kilometri de capitala Budapesta, în drumul spre Viena. Te desprinzi din autostrada M1, faci dreapta și după câțiva kilometri ești în Felcsut.

Aici se joacă Israel – Elveția, dar și Israel – România. Aici s-a și cazat naționala lui Alon Hazan, la „Pancho Hotel”, un stabiliment care este chiar în baza Academiei Ferenc Puskas. Măsurile de securitate sunt dintre cele mai drastice. Nu se poate ajunge în preajma hotelului, dar FANATIK a obținut imagini care pur și simplu șochează. Naționala Israelului este păzită de agenți Mossad cu mitraliera la ușile hotelului!

ADVERTISEMENT
Israel Pancho Hotel
Agenții Mossad, cu mitralierele în mâini, te scanează de la distanță. De apropiere nici nu poate fi vorba!

Fotbaliștii israelieni vor merge pe jos pe stadion. Nimeni nu intră în bază fără control drastic dublu: Mossad și poliția ungară!

Având în vedere situația tensionată provocată de războiul dintre Israel și Hamas, federalii de la Tel Aviv au dorit să elimine aproape orice risc privind naționala lui Alon Hazan. Din informațiile FANATIK, acesta e motivul principal pentru care s-a ales Felcsut și „Pancho Hotel”.

Jucătorii israelieni ies din hotel doar pentru antrenamente și cele două meciuri, cu Elveția și, sâmbătă, împotriva României. Interesant este faptul că fotbaliștii vor parcurge pe jos circa 300 sute de metri, din hotel în stadion. Oricum, nimeni nu are voie în zonă, bariera cu semnul de interzis fiind inclusiv pe străduța îngustă ce duce la hotel.

ADVERTISEMENT

Măsurile de securitate sunt extreme la intrarea în baza Academiei Puskas. Orice mașină care are treabă în bază este controlată la sânge. Toți cei din mașini sunt dați jos, apoi autovehiculele sunt luate la puricat de doi agenți Mosad și de doi polițiști unguri. Așa se întâmplă la toate cele trei căi de acces în Academie!

Israel Pancho Hotel
Fără un control la sânge, nu intră nici măcar „trimisul” lui Viktor Orban în zona unde este cazată naționala Israelului

Mașini ale poliției maghiare patrulează permanent pe strada principală din Felcsut! Viața decurge normal în restul comunei, fără nicio problemă sau restricție

Vă întrebați probabil cum se simt locuitorii din Felcsut în aceste zile în care sunt gazde pentru naționala Israelului. Ei bine, viața decurge normal în micuța localitate. În afara zonei unde e Academia Puskas, totul e liniștit. Poate cu excepția unei mașini a Poliției maghiare care face „ture” pe strada principală din localitate.

ADVERTISEMENT

Tinerii ies de la liceul de vizavi și așteaptă autobuzul pentru a merge acasă. Se hârjonesc în timp ce butonează telefoanele la greu. La tutungeria de peste drum de Academie nu e aglomerație, iar vânzătoarea nu are habar că peste drum mișună agenții Mossad.

Israel Pancho hotel
Orice mașină intră în Academie este controlată, chiar dacă este de la posturi de televiziune

Senzația că e ceva serios în zonă îți este amplificată de cei doi paznici care sunt postați la fiecare intrare spre „Pancho Arena”. Și asta se întâmplă în plină zi, deși nu e nimeni prin zonă. Nu e niciun picior de fan, ci doar un rătăcit reporter din Elveția care caută să facă un „live” cu fani ai meciului care urmează și dă peste… jurnaliști români!

  • 1-1 a fost scorul meciului de la București dintre România și Israel, cu scor deschis de Alibec și închis de Gloukh
  • 0 eșecuri are România în grupa de calificare. E foarte posibil ca „X”-ul să fie rezultatul care să ne califice matematic, la Euro, sâmbătă la Felcsut
ADVERTISEMENT