Life

Trei lucruri pe care trebuie să le elimini din viața ta. Medicul Vlad Ciurea spune că afectează creierul și sunt extrem de periculoase

Medicul Vlad Ciurea prezintă cele trei lucruri pe care trebuie să le elimini din viața ta. Sunt extrem de periculoase și afectează creierul.
13.03.2024 | 07:07
Trei lucruri pe care trebuie sa le elimini din viata ta Medicul Vlad Ciurea spune ca afecteaza creierul si sunt extrem de periculoase
Trei lucruri pe care trebuie să le elimini din viața ta. Sursă foto: Facebook. Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea spune că trebuie să elimini aceste trei lucruri din viața ta, dacă vrei într-adevăr să ai un credit sănătos. La prima vedere pot părea banale, dar în realitate au efecte devastatoare pentru organism.

Trei lucruri pe care trebuie să le elimini din viața ta

Pentru unii sunt deja un stil de viață, iar pentru alții o alegere. Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre cele trei lucruri pe care e bine să le elimini din viața ta. Toate apar în societate, iar efectele, în timp, pot fi devastatoare.

ADVERTISEMENT

Despre stres se știe deja că este la ordinea zilei. Acesta afectează numeroase persoane, pe altele ceva mai mult, iar pe altele mai puțin. Fie că vorbim despre stresul de la muncă sau stresul de acasă, acest lucru trebuie eliminat total.

Medicul Vlad Ciurea spune că stresul este dăunător pentru creier, la fel ca și alte obiceiuri. Din cauza lui ajungem să luăm decizii rapide, dar și greșite. Mai apoi, toate cele întâmplate ajung să ne facă destul de mult rău.

ADVERTISEMENT

În același timp, stresul poate duce în timp la diferite tulburări. El deteriorează creierul, astfel că în anumite situații, sunt persoane care se pot confrunta cu stări accentuate de depresie ori de anxietate. Iar lista continuă.

„Trei lucruri trebuie eliminate: stresul, sedentarismul, singurătatea. Toate cele trei apar în societate. Pe primul loc este stresul. Faceți tot ce puteți să nu mai fiți stresați. Faceți tot ce puteți să zâmbiți. Să petreceți atât activitatea de la serviciu, cât și de acasă, în armonie.

ADVERTISEMENT

Altfel, stresul este dăunător pentru creier. Din stres decurg o serie de decizii pe care le luăm rapid și greșit. Din stres decurg cuvintele grele, apăsătoare. Ne fac rău. E ca un bumerang. Trebuie să evităm stresul. Trebuie să ne impunem”, a spus medicul Vlad Ciurea, la Digi 24.

Recomandările medicului Vlad Ciurea

Și sedentarismul, dar și singurătatea ar fi bine să le evităm. Deși poate fi greu pentru unele persoane să facă mișcare în fiecare zi, acest lucru nu este imposibil, iar beneficii sunt o mulțime.

ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea spune că mișcarea a fost asociată cu funcția cognitivă. Asfel, cu cât ne mișcăm mai mult, cu atât creierul nostru funcționează mai bine. În acest sens, specialistul ne recomandă cel puțin o plimbare zilnică.

Cel de-al treilea lucru la care trebuie să renunți este singurătatea. Uneori nu putem alege ce oameni să rămână lângă noi. Pe de altă parte, izolarea socială afectează sănătatea mintală și funcția cognitivă.

Cei care stau mult timp singuri se pot confrunta cu depresie, dar și cu stări de anxietate. Putem însă să ne luăm un prieten necuvântător. Prezența unui câine sau a unei pisici poate avea un impact semnificativ.

De asemenea, este bine să frecventăm grupuri de socializare și să vorbim. Dacă este nevoie, ne putem contrazice în argumente. Toate aceste acțiuni sunt benefice pentru creierul nostru, spune Vlad Ciurea.

„Trebuie să evităm sedentarismul. Trebuie să ne ridicăm, să mergem. Mă mișc, deci exist. Statul în metrou, mașină, televizor, fotoliu, nu duce la nimic. Odată cu vârsta apare burta mai mare, osteoporoza, durerile articulare. Putem preveni prin mișcare. Plimbarea zilnică este cel mai frumos lucru.

Al treilea lucru este singurătatea. Nu stați singuri. Luați un cățel, o pisică, mergeți în grupuri de socializare. Vorbiți! Contraziceți-vă în argumente! Asta duce la activarea creierului”, a mai completat medicul Vlad Ciurea.

ADVERTISEMENT