News

Trei oameni au fost răniți de teroriști în Ierusalim. Făptașii au fost prinşi într-un magazin de mobilă

Atac terorist în Ierusalim. Trei răniți după ce o mașină a intrat în ei, iar autorii au fost reținuți după o operațiune amplă a poliției
22.04.2024 | 13:27
Trei oameni au fost raniti de teroristi in Ierusalim Faptasii au fost prinsi intrun magazin de mobila
Teroriștii au intrat cu mașina într-un grup de tineri din Ierusalim. Trei persoane au fost rănite în urma atacului, dar atacatorii au fost prinși. Sursa foto: Colaj foto / VIA MAARIV/SECTION 27A COPYRIGHT ACT / Chaim Goldberg/Flash90
ADVERTISEMENT

Trei indivizi au fost atacați de teroriști luni, în Ierusalim după ce un vehicul i-a lovit, conform declarațiilor furnizate de serviciile de securitate și poliție, care au calificat evenimentul drept un atac terorist, conform informațiilor furnizate de dpa.

Atac terorist în Ierusalim, trei persoane rănite

Organizația medicală de urgență Magen David Adom a raportat că a intervenit și a transportat la spital doi tineri cu vârstele de 18 și 22 de ani, aceștia prezentând răni ușoare în urma acestui incident.

ADVERTISEMENT

Cei doi atacatori au fugit de la locul faptei, iar în timpul fugii, autoritățile au găsit o armă artizanală de tip „Carlo”, un pistol-mitralieră fabricat de grupările armate palestiniene, conform declarațiilor unui purtător de cuvânt al poliției, citat de AFP. Poliția a inițiat o acțiune pentru prinderea celor implicați în atac.

„În această dimineață, în jurul orei 08:00, s-a primit un raport despre un accident de mașină și rănirea a trei trecători pe strada Techelet Mordechai din Ierusalim. Din fericire, pietonii au suferit doar răni minore. Cu toate acestea, situația a devenit periculoasă atunci când doi teroriști înarmați au ieșit din vehiculul implicat în accident.

ADVERTISEMENT

Cu toate eforturile lor, aceștia nu au reușit să provoace vătămări cu armele lor și au fugit în grabă de la locul faptei, abandonându-și armele pe măsură ce își făceau fuga. La primirea raportului, forțele din Districtul Ierusalim au răspuns prompt la locul incidentului, inițiind operațiuni extinse de căutare.

Datorită eforturilor lor, arma abandonată a fost localizată cu succes. Șeful Poliției Doron Turgeman, comandantul districtului Ierusalim, a efectuat o evaluare imediată la fața locului. Recunoscând gravitatea situației, a ordonat mobilizarea tuturor resurselor disponibile, inclusiv a unităților speciale, cu obiectivul principal de a prinde rapid cei doi teroriști în fugă”, a spus Poliția din Israel.

ADVERTISEMENT

Teroriștii au fost prinși

Conform informațiilor transmise de agenția dpa, cei doi suspecți au fost în cele din urmă capturați și reținuți. Aceștia se aflau ascunși într-un magazin închis. Evenimentul a avut loc în apropierea principalei stații de tren din nord-vestul orașului.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere și difuzate de televiziunile israeliene prezintă o mașină Toyota albă în timp ce virează și intră într-un grup de persoane care sunt proiectate în aer.

ADVERTISEMENT

Vehiculul își oprește deplasarea după ce intră în coliziune cu mai multe vehicule staționate. Ulterior, doi tineri ies din mașină purtând arme și par să încerce, fără succes, să tragă.

 

ADVERTISEMENT