News

Atac terorist lângă Ierusalim. Un israelian de 26 de ani a fost ucis pe autostradă, alţi şase au fost răniţi

Şapte victime israeliene, într-un atac al teroriştilor palestinieni, în apropiere de Ierusalim. Toţi au fost împuşcat în propriile maşini, un tânăr a murit pe loc.
22.02.2024 | 17:23
Atac terorist langa Ierusalim Un israelian de 26 de ani a fost ucis pe autostrada alti sase au fost raniti
Mathan a fost ucis joi dimineaţă, lângă Ierusalim Foto: 13tv.co.il
ADVERTISEMENT

Cel puțin o persoană a fost ucisă și șase au fost rănite într-un atac armat care a avut loc joi pe o autostrada de la periferia Ierusalimului. Doi dintre răniți sunt în stare critică, au transmis serviciile medicale israeliene.

Doi atacatori au fost ucişi la locul faptei, unul a fost rănit

Poliția spune că a fost vorba despre un atac terorist. „Trei teroriști au sosit într-un vehicul, au coborât din el și au început să tragă în vehiculele care erau blocate în coloană, pe direcția Ierusalim”, au transmis polițiştii.

ADVERTISEMENT

Potrivit rapoartelor, forțele israeliene au „neutralizat” doi atacatori la fața locului și pe unul care a încercat să evadeze. Israelul spune că atacatorii sunt palestinieni.

Matan Elmaleh, în vârstă de 26 de ani, din Ma’ale Adumim, este tânărul care a fost ucis joi dimineață, într-un atac care a avut în apropierea punctului de control A-Zaim, de lângă Ierusalim.

ADVERTISEMENT

Tatăl său, Yitzhak, a declarat că Matan “studia intens Tora și Mitzvot şi era iubit de cei din jur. Un băiat cu dragoste pentru pământ, plin cu dăruire și dragoste”.

Teroriștii care au comis atacul sunt Muhammad Zuahara, în vârstă de 26 de ani, rezident în Ta’amra/Bethleem, și fratele său – Kadam Zuahara, în vârstă de 31 de ani, rezident în Ta’amra/Bethleem, care a fost închis în trecut, pe motiv de ședere ilegală în Israel. Alături de aceștia, a comis atacul și Ahmed Alochash, în vârstă de 31 de ani, rezident în Zaatra/Bethleem.

ADVERTISEMENT

În ceea ce priveşte victimele, pe lângă Elmaleh, alte șase persoane au fost rănite în atac – inclusiv Adi Zohar (30), o femeie însărcinată a cărei stare a fost descrisă ca fiind gravă. Și Hanania ben Shimon (23 de ani), care și-a încheiat săptămâna trecută serviciul militar în Fâșia Gaza, a fost împuşcat de teroriști, fiind rănit moderat.

Teroriștii care au comis atacul au profitat de ambuteiajul de pe șosea, spre punctul de control, și au tras cu arme automate în mașinile aflate în coloană. Locuitorii au fost avertizați de mai multe ori despre o „capcană a morții” pe drumurile aglomerate din toată Iudeea și Samaria și de faptul că teroriștii vor profita de aceasta pentru a deschide focul asupra șoferilor, care nu vor putea scăpa.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, după atac, un martor ocular a fost înregistrat spunând „nu aveam unde să fugim”, iar în videoclipurile de la fața locului se pot vedea oameni părăsindu-și mașinile și îndepărtându-se în fugă de locul incidentului.

ADVERTISEMENT