News

Trei tineri din Bihor, arestați pentru că vindeau droguri, inclusiv minorilor. Unul dintre dealeri este fiul unui fost pastor penticostal

Trei tineri din Bihor au fost arestați preventiv pentru trafic de droguri. Unul dintre ei este fiul unui fost pastor penticostal.
24.01.2024 | 17:10
Trei tineri din Bihor arestati pentru ca vindeau droguri inclusiv minorilor Unul dintre dealeri este fiul unui fost pastor penticostal
Trei tineri din Bihor, arestați pentru că vindeau droguri. Foto Poliția Română
ADVERTISEMENT

Trei tineri din Bihor au fost arestați pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Aceștia vindeau canabis, ecstasy, cristal și 2MMC consumatorilor din localități aflate în județul Bihor. Printre clienți se numără inclusiv minori.

Trei tineri din Bihor, arestați pentru trafic de droguri droguri

Oamenii legii au desfășurat 22 de percheziții domiciliare în acest caz, cu vârste cuprinse între 25 și 31 de ani. Cercetările au arătat că aceștia și-au început „activitatea” septembrie 2023. Au vândut droguri până în prezent, când au ajuns în atenția procurorilor DIICOT.

ADVERTISEMENT

În timpul perchezițiilor, anchetatorii au găsit și au ridicat cantități droguri, sume mari de bani, dar și telefoane mobile. Tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior arestați preventiv pentru următoarele 30 de zile.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie 2023 – ianuarie 2024, aceștia ar fi deținut și ar fi comercializat, în mod repetat, cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe psihoactive (canabis, cristal, ecstasy și 2MMC), către consumatori din județul Bihor”, transmite DIICOT.

ADVERTISEMENT

Băiatul unui fost pastor penticostal, printre cei arestați

Unul dintre dealeri este fiul unui fost pastor penticostal din Bihor, care a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri. Este vorba despre Vladimir Pustan, în vârstă de 31 de ani, băiatul fostului preotului Ioan Pustan.

Pastorul de la Biserica “Sfânta Treime” din Beiuş a atras atenția opiniei publice, după ce a fost reclamat de colegi că are mai multe proprietăți în Cluj, Timișoara și Beiuș. De altfel, Vladimir Pustan ar fi deținut spații comerciale, terenuri și 10 mașini, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

După acest scandal, a rămas fără funcția din conducerea Cultului Penticostal Român. “Constatându-se temeinice motivele de abateri grave şi repetate de ordin moral şi spiritual care au stat la baza suspendării temporare a lui Pustan Ioan din slujba de pastor, conform art.39, din Statutul Cultului Creştin Penticostal, cât şi faptul că în perioada suspendării, cel în cauză nu şi-a revizuit comportamentul care a condus la suspendare conform art.40, alin I şi a acţionat în detrimentul unităţii Cultului Creştin Penticostal din România, Consiliul Bisericesc al Cultului Creştin Penticostal — Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România hotărăşte în unanimitate revocarea din slujba de pastor în Cultul Creştin Penticostal a lui Pustan Ioan, fără drept de a sluji în vreo biserică penticostală aparţinând Cultului Creştin Penticostal”, se arăta la vremea respectivă, într-un comunicat.

Mai mult, în 2023 a stârnit un val de reacții negative în mediul online, după ce o dezvăluire făcută într-un podcast. El a povestit o întâmplare în centrul căreia se afla o minoră de 12 ani. Fiind enervat de un gest al fetei, pastorul a reacționat în mod revoltător.

ADVERTISEMENT

Acesta a numit-o „spurcățenie” și a spus că a prins-o de gât și a amenințat-o, pentru că „nu s-a cumințit”: „Vin şi te tranşez bucăţi, tot la kilogram. Tre să-nţelegi că eu pentru tine-s moartea”, i-ar fi spus pastorul.

ADVERTISEMENT
Tags: