Sporturi

Trei turci au fost infectați cu coronavirus la turneul preolimpic de la Londra! 12 români au participat la competiție

26.03.2020 | 13:46
Trei turci au fost infectati cu coronavirus la turneul preolimpic de la Londra 12 romani au participat la competitie
ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus afectează sportul din întreaga lume, iar doi boxeri turci și antrenorul lor au fost infectați cu coronavirus la turneul preolimpic de la Londra.

Doi boxeri turci și antrenorul lor au fost infectați cu coronavirus

Preşedintele Federaţiei Turce de Box, Eyup Gozgec, a declarat că doi sportivi şi antrenorul lor s-au infectat cu coronavirus la turneul preolimpic de box de la Londra, el fiind testaţi pozitiv după ce au revenit în Turcia, săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

„Atunci când toată lumea lua măsuri extreme pentru a face fața pandemiei, sunt surprins că grupul de lucru al CIO şi guvernul britanic au permis ca turneul să înceapă, deşi mulţi dintre noi eram îngrijorați şi aproape toate celelalte sporturi erau suspendate.

A fost o dovadă de iresponsabilitate. Din nefericire trei persoane din echipa noastră au fost testate pozitiv”, a afirmat Gozgec.

ADVERTISEMENT

„Numărăm zilele, cu groază, mai ales de când am aflat de turci”

Lotul olimpic al României a participat săptămâna trecută la turneul preolimpic de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 7 băieți și două fete au fost înscrise în concursul de la Londra.

Antrenorul George Perța a mărturisit cu groază că numără zilele pentru a afla dacă cineva din lotul României a fost infectat cu COVID-19: „Numărăm zilele, cu groază, mai ales de când am aflat de turci. Am mai avea opt zile de izolare, dar până acum,

ADVERTISEMENT

Doamne ajută, nu am avut nici un fel de simptome. Eu sunt undeva la țară, în județul Brăila. Am plecat de lângă familie, stau singur, să nu pun în pericol viață nimănui. Doar mama mea vine și-mi aduce mâncare. Mi-o lasă la poartă și pleacă”.

Adrian Lăcătuș, antrenorul lotului feminin, s-a autoizolat în casă și a vorbit despre faptul că nu a avut niciun simptom: „Nu am ieșit pe poarta casei din acel moment. Mai stau câteva zile în curte, la aer, dar atât.

ADVERTISEMENT

Nu am avut niciun fel de simptome. De altfel, noi nu am stat cu turcii în același hotel. Au fost două hoteluri la Londra, noi am stat în celălalt”.

ADVERTISEMENT