Sport

Gheorghe Tadici, mulţumit de lotul României pentru turneul preolimpic: “Am fost surprins şi eu!”. EXCLUSIV

04.03.2020 | 09:28
Gheorghe Tadici multumit de lotul Romaniei pentru turneul preolimpic Am fost surprins si eu EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Selecţionerii Bogdan Burcea şi Robert Licu au stabilit cele 20 de jucătoare care vor merge la turneul preolimpic de la Podgorica, lotul fiind schimbat masiv de la ultimul turneu final de Campionat Mondial. Gheorghe Tadici este mulţumit însă de convocările făcute de noii selecţioneri şi crede că România are o şansă importantă să se califice la Jocurile Olimpice. 

Gheorghe Tadici, mulţumit de lotul României pentru turneul preolimpic: “Sunt plăcut surprins de convocări”

Antrenorul celor de la HC Zalău a vorbit pentru FANATIK despre lotul României pentru turneul preolimpic şi este mândru că echipa sa dă trei jucătoare (Dana Abed Kader, Alexandra Severin şi Sabrina Lazea) la prima reprezentativă: “Sunt surprins plăcut de convocările făcute de cuplul de selecţioneri. Este un lot echilibrat şi eu zic că avem şanse. 

ADVERTISEMENT

Mă bucur că sunt trei jucătoare de la Zalău la lot, dar probabil evoluţiile bune de pe plan intern nu au trecut neobservate. Jucătoarele s-au bucurat mult când au auzit şi acum speră să nu aibă accidentări şi să meargă în Muntenegru în formă maximă. 

Ştiu că pe Lazea a luat-o mai mult pentru faza defensivă, acolo unde, de altfel, s-a şi remarcat încă din prima etapă, cu CSM Bucureşti. Turneul preolimpic va fi foarte dificil, luptăm acolo cu două echipe puternice pentru calificare, însă putem să mergem la Olimpiadă”, a spus Tadici pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

10 jucătoare noi la lot faţă de ultimul Campionat Mondial

Bogdan Burcea şi Robert Licu au schimbat din temelii lotul pentru turneul din Muntenegru. Numai puţin de 10 noutăţi au apărut în echipa României faţă de Campionatul Mondial din luna decembrie de la Kumamoto.

Portari: Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea), Denisa Dedu (CSM București), Yuliya Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)

ADVERTISEMENT

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud), Ana Maria Tănăsie (Măgura Cisnădie)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare), Alexandra Severin (HC Zalău)

ADVERTISEMENT

Centri: Elena Dache (Dunărea Brăila), Laura Pristăvița (Gloria Bistrița), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Ana Maria Țicu (SCM Craiova)

Interi dreapta: Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Sabrina Lazea (HC Zalău), Ana Maria Savu (SCM Craiova)

Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)

Pivoți: Dana Abed Kader (HC Zalău), Lorena Ostase (CSM Slatina), Crina Pintea (CSM București)

Echipa naţională a României se va reuni pe data de 12 martie, iar pe data de 17 martie va face deplasarea în Muntenegru pentru turneul care se desfăşoară între 20 şi 22 martie. România va evolua la Podgorica cu Thailanda, Norvegia şi Muntenegru.

  • 4 jucătoare are CSM Bucureşti la naţionala de handbal
  • 3,17 are cotă România să se califice la Jocurile Olimpice

 

ADVERTISEMENT