News

Tren încărcat cu combustibil, deraiat în județul Arad. Dintr-un vagon se scurge motorină

Un tren privat care transportă motorină a deraiat în județul Arad. Două vagoane s-au răsturnat, iar dintr-unul se scurge motorină
14.11.2023 | 14:52
Tren incarcat cu combustibil deraiat in judetul Arad Dintrun vagon se scurge motorina
Două dintre vagoanele încărcate cu motorină s-au răsturnat Sursa foto: ISU Arad / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Garnitura de tren a deraiat la viaductul Sânicolau Mic, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad. Traficul feroviar a fost restricționat.

Tren încărcat cu combustibil, deraiat în județul Arad

În urma deraierii trenului, două dintre vagoanele cisternă încărcate cu motorină s-au răsturnat. Pompierii s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale de stingere și o autospecială de descarcerare.

ADVERTISEMENT

”Garnitura de tren este compusă din 26 de vagoane care transportă motorină. Din cele 26 de vagoane, patru sunt deraiate, iar două răsturnate.

Din unul dintre vagoane s-a scurs motorină pe câmpul din apropierea căii ferate. În continuare rămânem pentru a proteja zona în vederea evitării oricărui pericol”, a transmis lt. colonel Gigi Pleșca, citat de Special Arad.

ADVERTISEMENT

Traficul feroviar în zonă a fost restricționat, au anunțat reprezentanții CFR. ”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost restricţionat începând cu ora 13.00 pe relaţia Aradu Nou – Arad, din cauza unui incident feroviar, în care este implicat un tren privat de marfă încărcat cu motorină”, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Societatea naționale de căi ferate colaborează cu operatorul privat pentru a asigura repunerea vagoanelor pe șine și reluarea traficului feroviar în zona afectată de incident.

ADVERTISEMENT

”În acest moment, reprezentanţii SRCF Timişoara analizează, în colaborare cu operatorul naţional de transport feroviar de călatori, variantele posibile pentru a asigura continuitate în circulaţia trenurilor de călători care erau programate să tranziteze zona respectivă.

De asemenea, facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Timişoara va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe şină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Aradu Nou – Arad să fie redeschisă în condiţii de siguranţă”, a mai precizat Oana Brânzan.

ADVERTISEMENT

Garnitura privată are în compunere 26 de vagoane încărcate cu combustibil şi circula pe relaţia Drobeta Turnu Severin – Arad. Patru dintre vagoane au deraiat, iar două s-au răsturnat.

ADVERTISEMENT