News

Trenurile Soarelui revin în 2021. De când vor circula cele 40 de trenuri spre litoral și Delta Dunării

Programul estival de transport feroviar "Trenurile Soarelui" va începe pe 11 sau 12 iunie.
04.06.2021 | 09:23
Trenurile Soarelui revin in 2021 De cand vor circula cele 40 de trenuri spre litoral si Delta Dunarii
Trenurile Soarelui revin în 2021. De când vor circula cele 40 de trenuri spre litoral și Delta Dunării. Sursa foto: CFR Călători
ADVERTISEMENT

Începând cu data de 11/12 iunie 2021, va fi lansat programul estival de transport “Trenurile Soarelui”.  Acesta este valabil până la data de 5/6 septembrie. Doritorii au la dispoziție 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu stațiunile de pe litoral și cu Delta Dunării.

Tariful pentru o călătorie cu loc rezervat pe ruta București Nord – Constanța este de 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a, și de 30,3 lei la tren Regio, clasa a 2-a. Pentru un bilet dus-întors se aplică o reducere de 10%. O reducere tot de 10% se aplică și dacă biletul este cumpărat în avans.  Elevii vor călători gratis, iar studenții au o reducere de 50%  la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

ADVERTISEMENT

Trenurile Soarelui revin în 2021

CFR Călători a anunțat că și în acest an va exista programul estival Trenurile Soarelui. Acesta va demara pe 11/12 iunie și este valabil până în septembrie. 40 de trenuri vor circula zilnic, făcând legătura între orașele din România și stațiunile de la Marea Neagră, dar și cu Delta Dunării.

Programul constă fie în prelungirea spre Mangalia din din 11/12 iunie  a circulației unor trenuri care aveau ca destinație finală București Nord, fie prin introducerea (25/26 iunie)  de noi trenuri spre litoralul Mării Negre și Delta Dunării.

ADVERTISEMENT

Astfel, 18 trenuri vor face legătura între principalele orașe din România și Mangalia. 16 garnituri vor circula între Capitală și litoral. Alte 4 trenuri vor merge între București și Tulcea și alte 2 care fac legătura între Tulcea și Medgidia.

Trenuri cu vagon de dormit

Reprezentanții CFR Călători au anunțat că la unele trenuri vor fi adăugate și vagoane de dormit. Este vorba despre cele care merg pe ruta Sibiu – Mangalia și retur. Pentru cei care vor să ajungă de la Brașov pe litoral, vor fi patru perechi de trenuri directe printre care se numără și noul tren IR cu condiții de IC – Tomis Expres (IR 1686, IR 1688).

ADVERTISEMENT

“Cele 4 trenuri de viteză (IR 1682, IR 1683, IR 1686, IR 1688), care circulă fără opriri intermediare între București Nord şi Constanța, ajung la destinație în două ore – timp greu de atins în condiții legale de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureștiului în centrul Constanței. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București – Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute. Toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu prize pentru a încărca bateria laptop-ului sau a telefonului mobil și instalații de climatizare”, se arată în comunicatul CFR Călători.

Biletele de tren pot fi achiziționate cu 20 de zile înaintea călătoriei.