Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Mihai Stoichiţă, avertisment înainte de Belarus – România: “Numai victorie! Orice alt rezultat e eşec”

România este mai aproape ca niciodată de calificarea la Euro 2024. Pentru tricolori, urmează dubla cu Belarus și Andorra. Cu două victorii, formația lui Iordănescu este aproape calificată.
09.10.2023 | 16:16
Mihai Stoichita avertisment inainte de Belarus  Romania Numai victorie Orice alt rezultat e esec
Stoichita vrea 6 puncte din dubla cu Belarus si Andorra. foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România se pregătește de o dublă de foc cu Belarus și Andorra. Formația pregătită de Edi Iordănescu ocupă locul secund în grupa de calificare pentru Campionatul European din 2024. Elveția este echipa de pe primul loc cu două puncte peste tricolori.

România are șanse de calificare

“Acesta este adevărul. Suntem într-o poziție avantajoasă. A apărut și nenorocirea de război, oamenii sunt încărcați în Israel, doar la fotbal nu se mai gândesc. E un context în care dacă nu ne calificăm, scuză-mă, suntem proști rău de tot.

ADVERTISEMENT

Eu își spun omenește, știi că eu vorbesc pe șleau. La actualul context și cu un punct în plus și cu dubla asta care ar trebui să ne aducă 6 puncte, cu contextul tragic din Israel, am fi proști dacă nu ne-am califica”, a spus Horia Ivanovici.

Principala adverară a României pentru locul 2, Israel, se confruntă cu probleme majorie. Țara este afectată de atacuri teroriste, iar sportul a fost oprit din motive de siguranță. Astfel, Israel – România a fost amânat pentru 2024, iar meciul se va disputa pe teren neutru.

ADVERTISEMENT

Stoichiță consideră că avem o grupă abordabilă

“Ai dreptate total. Îți dau dreptate, sunt de acord cu tine cu tot ce ai spus. Este un moment pe care nu îl ai de multe ori în viață și de care trebuie să profiți, ala cum și altții au profitat de momente favorabile.

Acum eu mă duc să stau de vorbă cu cei de la U19 pleacă la turneul de calificare în Cehia, să nu aibă senzați că sunt marginalizați. Joacă cu Finalnda, Estonia și Cehia în Cehia să se califice în primăvara europeană a acestei competiții.

ADVERTISEMENT

Partida cu Belarus, m-am uitat la Belarus la ultimul meci al lor pe care l-au avut în deplasarea din Israel. Trebuie să fii extrem de cicumspect și concentrat la acest meci. Nu este ușor, dar nu este imposibil.

Nu se sunt superiori, după părerea mea. În funcție de cum tratăm această partidă să îi depășim. Orice rezultat în afară de o victorie e un eșec. Este extrem de important ca băieții la ora meciului să fie 100% conștienți la ce trebuie să facă.

ADVERTISEMENT

Eu nu știu când o să mai întâlnim o astfel de conjunctură, de situație, atât de favorabilă. Suntem cinstiți, am avut noroc la tragerea la sorți am prins o grupă abordabilă pentru naționala României”, a declarat Mihai Stoichiță.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede în direct și în exclusivitate, de la 10:30, pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Stoichita despre sansele la Euro

 

ADVERTISEMENT