News

Trimisul președintelui Joe Biden în România, avertisment sever: ”Anul 2024 va fi mai rău, trebuie să facem ceva”

John Kerry, trimisul special al președintelui american Joe Biden pentru probleme climatice, prezent în România, a lansat un avertisment sever privind anul 2024.
08.09.2023 | 09:50
Trimisul presedintelui Joe Biden in Romania avertisment sever Anul 2024 va fi mai rau trebuie sa facem ceva
John Kerry, emisarul pentru climă al lui Joe Biden, avertisment privind 2024: ”Va fi mai rău. Trebuie să facem ceva”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

John Kerry, emisarul special pentru climă al președintelui Joe Biden, oaspete special în România în aceste zile, a lansat un avertisment sever legat de anul 2024.

John Kerry, emisarul pentru climă al lui Joe Biden, avertisment privind 2024: ”Va fi mai rău. Trebuie să facem ceva”

Emisarul special pentru climă al președintelui SUA, John Kerry, a fost un invitat special, în această săptămână, la Summitul Inițiativei celor Trei Mări și la Forumul de Afaceri al Celor Trei Mări, evenimente găzduite pentru a doua oară de către România.

ADVERTISEMENT

Referindu-se strict la domeniul său de activitate, oficialul de la Washington vine cu vești nu foarte bune. Kerry spune că anul 2024 va fi mai rău decât 2023, iar guvernele trebuie să lupte mai mult împotriva cauzelor care generează încălzirea globală.

Într-un interviu pentru postul de știri Antena 3 CNN, emisarul din SUA a fost întrebat dacă în următorii ani s-ar putea îmbunătăți situația climatică. Fostul secretar de stat a spus direct:

ADVERTISEMENT

Din păcate răspunsul e că nu poți face schimbări în sens atât de rapid. Poți să inversezi tendința, dar anul viitor va fi mai rău ca anul ăsta, iar acest an a fost mai rău ca anul precedent.

Răspunsul simplu. Trebuie să ne mișcăm cu toată rapiditatea posibilă pentru a obține obiectivele stabilite științific. Oamenii de știință ne-au spus că trebuie să reducem emisiile efectului de seră cu 45%. Iar apoi trebuie să ajungem la zero emisii, zero net până în 2050.

ADVERTISEMENT

Știința spune că și dacă ne mișcăm repede, dacă începem să folosim energie curată și energie regenerabilă și reducem emisiile, de exemplu nu trebuie să se mai construiască nici o centrală electrică ce folosește huilă ca energie, nicăieri, aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i facem”.

Cum s-ar putea rezolva problemele care țin de încălzirea globală. Sfaturile lui John Kerry

În ciuda situației destul de grave din prezent, John Kerry spune că aceste obiective legate de stoparea problemelor climatice se pot rezolva. ”Putem să atingem obiectivele pentru că avem tehnologiile. În prezent, energia eoliană e cu 50% mai ieftină, comparat cu acum câțiva ani.

ADVERTISEMENT

Energia solară e cu 80% mai ieftină decât în urmă cu câțiva ani. Statele își dau seama că pot folosi energie regenerabilă și curată, care e de tip nuclear sau alte tipuri, hidrogen, sau altele.

Putem realiza asta dacă avem putere de voință, dacă luăm decizia de a merge pe acest drum nou în viitor. Nu trebuie să ne temem de asta. Economiile noastre au mai trecut prin tranziții în trecut. De exemplu, revoluția industrială.

Această tranziție va fi mai masivă și mai benefică pentru economia noastră decât a fost revoluția industrială. Va face ca viața să fie mai curată pentru că vom reduce praful, poluanții din atmosferă. Acum pierdem 8 milioane de oameni pe an din cauza calității aerului, e o nebunie!

Putem avea aer curat, apă curată, putem avea aranjamente de securitate mai sigure pentru țările noastre“, a mai subliniat John Kerry.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Vom avea o NOUĂ zi NAȚIONALĂ! CÂND se va SĂRBĂTORI
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate
Filmul care face furori pe Netflix. Povestea e inspirată din realitate
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, anunţ de ultimă oră despre căsnicie. Sunt împreună...
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, anunţ de ultimă oră despre căsnicie. Sunt împreună de 10 ani şi au două fetiţe
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”