Life

Truc bine de știut! De ce e recomandat să pui folie de aluminiu direct pe grilajul cuptorului

Îți dezvăluim un truc cu folia de aluminiu pe care o poți folosi pentru grilajul cuptorului, într-un mod la care nu te-ai fi gândit!
16.08.2021 | 12:11
Truc bine de stiut De ce e recomandat sa pui folie de aluminiu direct pe grilajul cuptorului
ADVERTISEMENT

De ce este bine să pui folie de aluminiu pe grilajul cuptorului? Trucul te va ajuta destul de mult în treburile pe care le ai prin bucătărie, mai ales înainte și după gătit.

Dacă ești pasionat/ă de gătit, știi că marile probleme nu apar neapărat în modul de preparare al unei rețete, ci atunci când trebuie să cureți tăvile, farfuriile ori grilajul cuptorului.

ADVERTISEMENT

De multe ori atunci când bagi ceva la cuptor, îți poate lua o veșnicie ca după să cureți urmele de grăsime de pe grilaj. Poți preveni această problemă printr-o metodă extrem de simplă.

De ce e bine să pui folie de aluminiu direct pe grilajul cuptorului

Tot ce trebuie să faci este să pui o folie de aluminiu pe grilaj, înainte să bagi tava cu cărnuri pline de grăsime ori ulei în cuptor. Tapetează bine acel grilaj cu folia de aluminiu. După ce mâncarea este preparată corespunzător, nu rămâne altceva de făcut decât sî îndepărtezi folia.

ADVERTISEMENT

În acest fel, grilajul va fi ca nou. Nu vei fi nevoit/ă să te chinui să îl cureți de resturile de grăsime impregnate. Scapi de o bătaie de cap dintr-un foc! Tot ce va trebui să faci ulterior este doar să treci grilajul printr-un jet de apă rece pentru a scoate mirosurile de la preparatul culinar.

Este indicat, de asemenea, să speli bine cuptorul folosind o cârpă uscată și soluțiile pe care le ai la îndemână. Poți folosi inclusiv apă cu zeamă de lămâie pentru tava specială pentru cuptor sau chiar pentru grilaj.

ADVERTISEMENT

Trucuri pentru curățenia de după gătit

Există o serie de alte trucuri pe care e bine să le știi dacă ești pasionat/ă de bucătăreală. De pildă, dacă ți se înfundă scurgerea de la chiuvetă, pentru a evita să chemi un instalator, poți încerca să introduci în gurile de scurgere două linguri de oțet amestecat cu o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Reacția chimică va curăța în profunzime urmele rămase pe țeavă. Totul, în doar în câteva minute. De asemenea, aceste ingrediente pot fi folosite și pentru curățarea robinetului din bucătărie. O poți aplica și asupra mesei pe care tai carnea ori pregătești alte alimente pentru gătit.

ADVERTISEMENT

Unele alimente au un miros atât de puternic încât rămâne impregnat în masă, fie că vorbim de una de sticlă, plastic sau lemn. Pentru ca totul să fie fresh, sucul de lămâie, bicarbonatul și oțetul de mere vor produce minuni împreună.

 

ADVERTISEMENT
Tags: