Life

Trucul care ajută plantele de apartament să crească rapid și spectaculos. Ce trebuie să pui în pâmântul din ghiveci

Cum să ai plante spectaculoase în apartament. Trucul care te va ajuta în acest sens. Efectele sunt unele neașteptat de bune.
08.09.2023 | 16:13
Trucul care ajuta plantele de apartament sa creasca rapid si spectaculos Ce trebuie sa pui in pamantul din ghiveci
Modalități de întreținere a plantelor din apartament. Sursa foto: Lovedeco.ro
ADVERTISEMENT

Plantele de apartament au nevoie de o atenție specială ca să înfrumusețeze întreaga încăpere și să absoarbă tot dioxidul de carbon. Ele înfloresc spectaculos și rezistă doar datorită unei îngrijiri corespunzătoare. Există o serie de trucuri.

Ce trucuri poți aplica pentru creșterea rapidă și spectaculoasă a plantelor de apartament

Plantele de apartament înfloresc și se ofilesc în funcție de modul cum sunt întreținute. De exemplu, dacă nu le pui apă, în mod cert se vor usca și inclusiv rădăcina și solul lor pot fi afectate. Drept urmare, se vor deteriora chiar de la rădăcină.

ADVERTISEMENT

Dacă ești un iubitor de plante, în mod cert trebuie să cunoști următoarele trucuri de înflorire a lor. Aspirina este un medicament util nu doar pentru oameni, ci și pentru plante. Diluează o capsul în apă și las-o așa timp de 24 de ore.

Odată trecute cele 24 de ore,  compoziția cu aspirină se toarnă la rădăcina plantelor și se va folosi o dată la trei săptămâni. Dacă vei uda planta mai mult decât este recomandat, rezultatul nu va fi cel dorit, ci unul cu efect de distrugere.

ADVERTISEMENT

Specialiștii mai spun și că planta, după ce a fost ”alimentată” cu lichidul cu aspirină, nu se mai expune la soare pe parcursul a 24 de ore. Se poate ajunge în situația în care planta se va usca cât ai clipi și nu mai poate fi salvată nicicum.

Totodată, fii atent ca în sezonul rece plantele să nu fie ținute în frig. Dacă le ai amplasate pe balcon, ai face bine dacă le-ai lua în interior. Așază-le la fereastră, deoarece se vor bucura de o temperatură constantă și de lumină solară, care este vitală pentru ele.

ADVERTISEMENT

Plantele nu vor înflori niciodată dacă nu au un măcar un strop din lumina Soarelui. Pe lângă toate acestea, asigură și o igienă a frunzelor. Șterge-le o dată sau la două, trei zile, cu o cârpă umedă. Dacă omiți acest pas, să nu te miri de ce vor usca frunzele.

Purifică aerul din apartament plantele?

De-a lungul timpului, s-a răspândit ideea potrivit căreia plantele purifică aerul din casă, deoarece îl absorb pe cel nociv organismului uman, dioxidul de carbon. Cât de adevărat este acest lucru? Iată ce arată studiile care s-au efectuat:

ADVERTISEMENT

” (…) Oamenii de știință care studiază eficacitatea plantelor de interior în purificarea aerului au descoperit că plantele de apartament aduc „în cel mai bun caz, contribuții modeste de aproximativ 0,9-9% la eficacitatea eliminării ozonului din interior”, se arată într-un studiu publicat în 2017 în revista Building and Environment.

Testele, efectuate într-un laborator pentru a simula efectele asupra unei case tipice din SUA, au constatat că plantele de apartament au avut un efect relativ scăzut. Pentru a face o diferență semnificativă în ceea ce privește calitatea aerului din casa ta, ar trebui să umpli complet pereții unei camere cu plante, susțin cercetătorii, potrivit. dr. Oana Cuzino.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din...
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din lumea sportului
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Emil Rengle visează deja la o căsătorie cu noul iubit
Emil Rengle visează deja la o căsătorie cu noul iubit
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română