Life

Trucul care face florile de liliac să reziste mai mult. Cum trebuie să le îngrijești, de fapt

Dacă vrei ca florile de liliac să reziste mai mult, atunci trebuie să apelezi la acest truc. Te va ajuta să ai niște plante superbe în vază.
28.04.2023 | 13:51
Trucul care face florile de liliac sa reziste mai mult Cum trebuie sa le ingrijesti de fapt
Trucul care face florile de liliac să reziste mai mult. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Suntem în perioada în care florile de liliac sunt la mare căutare. Nu trebuie neapărat să le achiziționăm din comerț, pentru că se găsesc mai oriunde. Și mai mult de atât, acestea au și un miros aparte care le face deosebite.

Trucul care face florile de liliac să reziste mai mult

În primul rând florile de liliac au un miros mai abundent decât trandafirii. Putem compara intensitatea lor cu cea a zambilelor. Tocmai din acest motiv, nu puțini sunt cei care aleg să le culeagă și să le pună într-o vază în casă.

ADVERTISEMENT

Din păcate însă, florile de liliac ajung să se usuce și să se scuture destul de repede. Cum le putem face să reziste mai mult? Există niște trucuri care merită încercate. Iar acestea pot fi aplicate și în cazul altor plante.

În primul rând trebuie să știi că spre deosebire de alte plante, hidratarea liliacului se face mai greu. Tulpina lui este una mai lemnoasă, drept urmare, e nevoie de apă. Trebuie înlăturate și frunzele de pe tulpină, pentru că ele rețin apa înainte ca aceasta să ajungă la floare.

ADVERTISEMENT

Tijele se taie și ele mai scurte și trebuie să optăm pentru o vază mai mică. Există însă niște reguli legate de tăierea tijelor la florile de liliac. Deși mulți nu știu, acestea trebuie tăiate pe perpendicular. Cam 3-5 centimetri de tijă aveți de tăiat.

La cât timp trebuie schimbată, de fapt, apa florilor

De asemenea, una dintre cele două jumătăți trebuie răsucită, astfel încât să fie mărită zona de absorbție a apei. În acest mod florile vor fi hidratate suficient și evident că vor rezista și mai mult decât până acum. Contează însă și alte detalii.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, ai grijă să nu pui apă caldă în vază. Florile de liliac, la fel ca și alte plante, trebuie să stea în apă rece. Poți adăuga și un cub de gheață dacă este nevoie. Doar așa poți avea o plantă frumoasă, dar și rezistentă, zile în șir.

Cât despre schimbarea apei și aici ar fi bine să ții cont de anumite sfaturi. Planta are nevoie de mineralele din apă, așa că nu este indicat să stea mai mult de 24 de ore în același mediu. Drept urmare, schimbă apa în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat că dincolo de mirosul ei deosebit, floarea de liliac simbolizează și schimbarea, sinceritatea, dar și încrederea. De asemenea, sunt persoane care leagă liliacul mov și violet și de spiritualitate.

ADVERTISEMENT