Life

Trucul care face găinile să dea mai multe ouă. Ce să le dai de mâncare în luna martie

Vrei ca găinile tale să facă mai multe ouă? Atunci e bine să știi ce să le dai de mâncare începând cu luna martie. O plantă banală face minuni.
05.03.2024 | 23:15
Trucul care face gainile sa dea mai multe oua Ce sa le dai de mancare in luna martie
Trucul care face găinile să dea mai multe ouă. Sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Tu știi ce să le dai de mâncare găinilor dacă vrei să facă mai multe ouă? O plantă banală face minuni în acest caz și îți va fi de mare ajutor. Poate fi adăugată în hrana normală, din luna martie.

Trucul care face găinile să dea mai multe ouă

Creșterea găinilor poate fi uneori destul de dificilă. Există anumite reguli legate de hrana lor, dar și de mediu, astfel încât acestea să facă mai multe ouă și să poată să se dezvolte normal.

ADVERTISEMENT

La fel ca și în alte cazuri însă, există și anumite trucuri care merită încercate. Spre exemplu, există o plantă pe care o poți da de mâncare găinilor în luna martie. S-ar părea că găinile o să facă mai multe ouă dacă o consumă.

Este vorba despre urzici. Și o mulțime de fermieri fac asta deja. De ce să le dai de mâncare la găini urzici? Beneficiile sunt o mulțime. În primul rând această plantă este o bombă de vitamine.

ADVERTISEMENT

Ea conține vitaminele C, A, dar și K. Totodată, e bogată în calciu, fier dar și magneziu, esențiale pentru organism. Aceste substanțe mențin sănătatea găinilor și le ajută să aibă un sistem imunitar puternic.

Ce să le dai de mâncare în luna martie

Tot urzicile au proprietăți antiinflamatoare și conțin antioxidanți puternici. Iar un alt detaliu interesant este că stimulează producția de ouă. Astfel, dacă le dai de mâncare urzici, găinile o să facă mai multe ouă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că e posibil ca producția de ouă să fie chiar și dublată. Iar dincolo de asta, ouăle care provin de la găinile hrănite cu urzici sunt oarecum altfel. Acestea sunt bogate în antioxidanți, dar și în omega-3.

Cum să hrănești găinile cu urzici? Foarte simplu. Le poți tăia în bucăți mici, iar mai apoi le poți amesteca cu hrana lor obișnuită. Rezultatele le vei vedea rapid, iar acest truc a devenit extrem de popular, având în vedere beneficiile sale.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect important e legat de faptul că găinile hrănite cu urzici nu sunt doar sănătoase. Ele vor avea ouă cu o valoare nutritivă mult mai mare. Astfel, acest truc poate fi alegerea perfectă pentru mulți crescători de păsări.

ADVERTISEMENT