Life

Trucul care îți curăță covorul în doar 20 de minute. Secretul dezvăluit de femeile din Turcia

Pontul care te ajută să ai mereu carpeta impecabilă în numai 20 de minute. Taina pe care o știu gospodinele din Turcia.
13.03.2023 | 20:18
Trucul care iti curata covorul in doar 20 de minute Secretul dezvaluit de femeile din Turcia
Pontul care te ajută să ai carpeta impecabilă în numai 20 de minute. Taina pe care o știu gospodinele din Turcia. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Trucul care îți curăță covorul în doar 20 de minute fără eforturi majore sau produse scumpe din comerț. Secretul dezvăluit de femeile din Turcia care te ajută să scapi de o problemă majoră acum, la început de primăvară.

Pontul care te ajută să ai carpeta impecabilă în numai 20 de minute. Taina pe care o știu gospodinele din Turcia

Pontul care te ajută să ai o carpetă impecabilă în numai 20 de minute este extrem de simplu. Taina pe care o știu gospodinele din Turcia ascunde câteva ingrediente pe care le ai în casă și care se folosesc frecvent.

ADVERTISEMENT

Substanțele chimice sunt eliminate din start de femeile musulmane care obișnuiesc să folosească o lingură de detergent de haine, o lingură de amoniac și un litru de apă. Aceste trei substanțe se amestecă bine într-un vas încăpător.

Primul pas este dizolvarea detergentului în apă călduță. Apoi, se adaugă amoniacul și se amestecă bine totul până când apare o spumă. Aceasta se ia cu o perie curată și se curăță covoarele din casă cu mișcări circulare.

ADVERTISEMENT

Se așteaptă o perioadă de 20 de minute, timp în care substanțele acționează și îndepărtează praful și murdăria. Ulterior, gospodinele din Turcia adună resturile de spumă cu un burete umed și curat, care nu a mai fost folosit deloc.

Procedura se poate repeta de câte ori este nevoie dacă nu au fost eliminate din prima petele persistente. E foarte important să folosiți o mască de protecție și mănuși de cauciuc atunci când utilizați amoniac pentru că are un miros neplăcut, ușor înțepător.

ADVERTISEMENT

Sfaturi utile pentru curățarea unui covor

Bicarbonatul de sodiu este un alt produs care face minuni dacă este amestecat cu apă și detergent pentru rufe. De asemenea, combinația dintre bicarbonat și oțet este foarte utilă pentru a scoate murdăria dintr-un covor care îți place.

Petele de pe carpete trebuie să fie șterse prin tamponare, nicidecum prin frecare. În această situație se folosește o cârpă curată sau un prosop de bucătărie, în felul acesta petele se vor elimina mult mai repede și mai simplu.

ADVERTISEMENT

Totodată, sarea are rolul de a curăța eficient covoarele din casă pentru că le redă frumusețea de odinioară. Produsul este perfect atunci când ai vărsat în mod accidental un pahar de vin roșu. Se lasă să acționeze jumătate de oră și apoi se aspiră.

ADVERTISEMENT
Tags: