Life

Trucul care îți salvează plantele din ghiveci. Substanța pe care trebuie să o ai în casă

Metoda utilă care ocrotește toate florile din ghiveci. Care este produsul ce nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie.
20.02.2024 | 08:55
Trucul care iti salveaza plantele din ghiveci Substanta pe care trebuie sa o ai in casa
Metoda utilă care ocrotește toate florile din ghiveci. Care este produsul ce nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Trucul care îți salvează plantele din ghiveci. Substanța pe care trebuie să o ai în casă, neapărat. Care sunt efectele pe care le are aceasta asupra florilor tale, indiferent că sunt păstrate în interior sau afară, pe terasă.

Metoda utilă care ocrotește toate florile din ghiveci. Care este produsul ce nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie

Metoda utilă care ocrotește toate florile din ghiveci. Care este produsul ce nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie. Iubitorii de plante nu vor mai trebui să recurgă la substanțele chimice costisitoare din comerț.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai în locuință apă oxigenată care ajută la combaterea și prevenirea bolilor radiculare, cum ar fi putrezirea rădăcinilor sau fungii care afectează sistemul radicular al plantelor.

Mare atenție, nu se aplică direct pe plantă, ci și amestecă cu cinci părți de apă. Amestecul obținut se folosește pentru udarea florilor, însă nu foarte des pentru că riști să afectezi sănătatea rădăcinii și a tulpinii.

ADVERTISEMENT

Specialiștii recomandă ca soluția să se aplice o singură dată pe săptămână. În cazul în care pământul din ghiveci pare compact sau puțin aerat, poți folosi cu mare încredere tot apă oxigenată, care se toarnă ușor pe sol.

Acest truc simplu, util și la îndemâna tuturor gospodinelor poate ajuta la oxigenarea solului, cât și la îmbunătățirea drenajului. De asemenea, grădinarii transmit că metoda previne apariția putrezirii rădăcinilor.

ADVERTISEMENT

În plus, apa oxigenată este ideală pentru a stimula creșterea rădăcinilor. Și de această dată se amestecă o cantitate mică de substanță cu apă (o linguriță de soluție la un litru de apă) și se pune în solul din jurul rădăcinilor plantelor.

Apa oxigenată, o substanță minune pentru flori

Apa oxigenată sau peroxidul de hidrogen reprezintă o substanță care face adevărate minuni pentru flori și plante. Se găsește în farmacii sub diferite concentrații, cea mai întâlnită și folosită de oameni fiind cea de 3%.

ADVERTISEMENT

Este cunoscută datorită proprietăților sale bactericide, virucide, sporicide si fungicide. Folosită corect poate ucide bacteriile, virusurile și fungii care pot îmbolnăvi plantele. Nu este un îngrășământ, însă joacă un rol foarte important.

Molecula suplimentară de oxigen poate ajuta rădăcinile plantelor să absoarbă mai bine nutrienții de care au nevoie din sol. Așadar, substanța determină floarea să se recupereze mai rapid atunci când este ofilită.

ADVERTISEMENT
Tags: