Life

Ce poți face cu cojile de la avocado. Trucul genial care te ajută să ai grijă de plantele tale

Cum pot fi folosite cojile de la avocado. Pontul neașteptat care este ideal pentru florile din gospodărie. Iată ce trebuie să știi.
07.02.2024 | 12:00
Ce poti face cu cojile de la avocado Trucul genial care te ajuta sa ai grija de plantele tale
Cum pot fi folosite cojile de la avocado. Pontul neașteptat care este ideal pentru florile din gospodărie. Iată ce trebuie să știi. Sursa foto: foodsguy.com
ADVERTISEMENT

Ce poți face cu cojile de la avocado. Trucul genial care te ajută să ai grijă de plantele tale. De acum înainte nu le vei mai arunca la gunoi. Fructul are numeroase beneficii pentru sănătate, fie că este vorba de pulpă, sâmbure sau coajă.

Cum pot fi folosite cojile de la avocado. Pontul neașteptat care este ideal pentru florile din gospodărie. Iată ce trebuie să știi

Cum pot fi folosite cojile de la avocado. Pontul neașteptat care este ideal pentru florile din gospodărie. Iată ce trebuie să știi despre proprietățile pe care le are fructul. Sâmburii și coaja conțin niveluri ridicate de antioxidanți.

ADVERTISEMENT

Printre aceștia se numără catechinele și prociandinele, care acționează ca antiinflamatoare. De asemenea, resturile pot fi folosite pentru plantele pe care le ai în casă, pe balcon sau chiar în grădina locuinței.

Coaja este perfectă pentru sănătatea lor pentru că are azot, fosfor și foarte mult potasiu. Aceste minerale sunt utile pentru sănătatea florilor. Toate acestea reprezintă fertilizante ideale pentru a îngriji plantele preferate.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să faci este să nu mai arunci coaja de la avocado la coșul de gunoi. Aceasta se transformă foarte ușor într-un fertilizant natural dacă sunt lăsate la uscat, undeva unde razele soarelui pătrund foarte bine.

După ce s-au uscat vreme de câteva zile se pun într-un blender împreună cu coaja de la un ou și o linguriță de zaț de la cafea. Amestecul obținut se folosește o singură dată pe săptămână. Se pune în pământul florilor înainte de a fi udate.

ADVERTISEMENT

Ce se mai poate face cu coaja de la avocado

Coaja de la avocado se poate utiliza cu mare încredere și la răsadurile din grădină, lucru știut de foarte puțini grădinari români. Resturile acestui fruct se îngroapă în pământul legumelor pentru a le încuraja să germineze.

De asemenea, cojile se pot pune și în solul în care sunt plantate flori pentru a le oferi nutrienții de care au nevoie pentru a se dezvolta mai rapid și mai frumos. Pe de altă parte, specialiștii spun că sâmburii au proprietăți insecticide, fungicide și antimicrobiene.

ADVERTISEMENT

Mai mult, sâmburii de avocado au proprietăți afrodisiace, fiind folosiți adesea în Caraibe. Conform dcmedical.ro, în acest loc sunt adăugați în sticlele de vin dulce, după ce au fost sparți. Băutura se servește abia la 4-5 zile după acest proces.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care...
Mărturia salvatorului Marei, olimpica înjunghiată în plină stradă de iubit. Momentul în care eleva de 17 ani e atacată, surprins de camerele de supraveghere
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Omul care a făcut toată România să râdă. O poveste de film
Omul care a făcut toată România să râdă. O poveste de film
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic,...
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic, credința lui e falsă”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă