Life

Amestecul care te ajută să menții plantele sănătoase și pline de flori. Oricine îl poate face

Care este soluția ideală pentru plante frumoase și mereu încărcate de flori. Toată lumea o poate pregăti în propria bucătărie.
13.02.2024 | 23:11
Amestecul care te ajuta sa mentii plantele sanatoase si pline de flori Oricine il poate face
Care este soluția ideală pentru plante frumoase și mereu încărcate de flori. Toată lumea o poate pregăti în propria bucătărie. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Amestecul care te ajută să menții plantele sănătoase și pline de flori. Oricine îl poate face pentru că nu necesită foarte mult timp și nici ingrediente costisitoare. Nu va mai fi nevoie să arunci banii pe produse din comerț!

Care este soluția ideală pentru plante frumoase și mereu încărcate de flori. Toată lumea o poate pregăti în propria bucătărie

Care este soluția ideală pentru plante frumoase și mereu încărcate de flori. Toată lumea o poate pregăti în propria bucătărie din resturi pe care oamenii le aruncă la gunoi. Te vei gândi de două ori înainte să le pui în coș.

ADVERTISEMENT

Primăvara se apropie cu pași repezi și, cu siguranță, îți dorești să ai o casă încărcată de culoare sau balconul să fie ”împodobit” cu ghivece multicolore. Pentru a ajunge în acest punct este nevoie de o îngrijire ca la carte.

Dacă vrei să folosești un îngrășământ natural și în plus, să economisești bani, atunci folosește-te de ce ai prin gospodărie. Cojile de la ouă sunt cele mai bune atunci când vine vorba de un sol fertil pentru plantele tale.

ADVERTISEMENT

Acestea au în compoziția lor azot, fosfor și potasiu, perfecte pentru florile tale preferate. Tot ce trebuie să faci este să cureți cojile de la ouă de resturile de gălbenuș și albuș. Apoi se lasă la uscat într-un loc cu mult soare.

După ce s-au uscat bine preț de câteva zile se verifică să nu aibă bacterii și agenți patogeni care pot ajunge în plante. Ulterior, se zdrobesc cojile de ouă și se presară peste pământul din ghiveci sau pe solul din grădină.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii au cojile de ouă asupra plantelor

Foarte puține persoane cunosc care sunt beneficiile reale pe care le au cojile de ouă asupra plantelor din casă și din curte. Specialiștii sunt de părere că pulberea obținută din acest ingredient face adevărate minuni.

Mai exact, amestecul zdrobit reduce aciditatea solului și în același timp hrănește florile. Cu cât bucățile sunt mai mici, cu atât substanțele din compoziția lor sunt absorbite mai ușor. Potrivit agrointel.ro, cojile de ouă ajută la dezvoltarea unor plante puternice și sănătoase.

ADVERTISEMENT

Ele se pot folosi atât sub formă de pulbere, cât și infuzie împreună cu puțină apă. Florile îți vor mulțumi pentru că vor răspunde excelent la ”tratamentul” pe care îl primesc datorită fertilizării cu acest tip de îngrășământ.

ADVERTISEMENT