Dacă vrei ca părul tău să fie mai bogat și să crească mai repede, dar nu îți dorești să dai o mulțime de bani pe tratamente scumpe, încearcă să pui zaț de cafea în șampon. Acest truc îți va salva podoaba capilară.
Orice femeie își dorește să aibă un păr bogat și strălucitor, dar tratamentele recomandate de specialiști pot să coste uneori o adevărată avere. Din fericire, există o mulțime de trucuri și metode naturală care întăresc podoaba capilară și previn căderea firelor.
Încearcă să pui zaț de cafea în șampon și apoi observă beneficiile. Cofeina stimulează circulația la nivelul scalpului, exfoliază, ajută la regenerare, oferă strălucire și hrănește, în același timp, părul.
Este de menționat, însă, că această metodă trebuie folosită în mod regulat pentru a da roade. Iar pentru a prepara șamponul ai nevoie de cinci linguri de cafea măcinată, un recipient cu apă și șamponul tău obișnuit.
Apoi trebuie să urmezi următorii pași. Este necesar să încălzești puțină apă și adaugă zațul. Amestecă bine, apoi pune totul în sticla de șampon și agită foarte bine pentru a încorpora totul. Lasă-l câteva ore înainte de a-l folosi. În funcție de cât mari sunt nevoile, amestecul poate fi utilizat de 2-3 pe săptămână.
Cafeaua conține mai multe substanțe benefice pentru păr, precum și acizi, uleiuri, aminoacizi, beta-caroten, minerale și vitamine. Prin urmare, motivul pentru care specialiștii o recomandă în îngrijirea părului este pentru că îndepărtează complet stratul superior de piele keratinizată și curăță foarte bine scalpul.
De altfel, chiar Anastazia Lazariuc dezvăluia că folosește zațul de cafea ca metodă naturală de înfrumusețare. „Mierea este binevenită oricând și este bine ca fiecare să o avem în casă. Eu o folosesc pentru față, dar și pentru cap.
O amestec cu gălbenuș de ou, iaurt. Compoziția aceasta este foarte bună și pentru ten, cât și pentru păr. Tot ce este natural este bun și sănătos pentru organismul nostru și pentru tot ceea ce înseamnă îngrijire.
Și zațul de cafea este la fel de bun, dacă îl folosim pentru întreținere. Eu pun în el, ca și în mierea cu gălbenuș de ou sau iaurt, și niște ulei de argan sau ulei de măsline presat la rece”, a dezvăluit vedeta pentru FANATIK.ro.