Life

Trucul care te ajută să cureți eficient căpșunile. Ai nevoie de un singur ingredient

Există un truc care te ajută să cureți eficient căpșunile. Ai nevoie de un singur ingredient, pe care cu siguranță îl ai deja în casă.
29.04.2023 | 21:08
Trucul care te ajuta sa cureti eficient capsunile Ai nevoie de un singur ingredient
Trucul care te ajută să cureți eficient căpșunile. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să cureți eficient căpșunile există numeroase metode pe care trebuie să le încerci. Există niște trucuri cu ingrediente naturale pe care sigur le ai în casă, iar rezultatele sunt cu adevărat unele uimitoare.

Cum să cureți eficient căpșunile

Căpșunile sunt la mare căutare în această perioadă. Este sezonul lor, iar mulți aleg să le crească și în curte. O altă alternativă este însă să le cumpărăm din piețe. Chiar și așa, ele trebuie neapărat spălate înainte de a fi consumate.

ADVERTISEMENT

Dacă unele alimente nu trebuie spălate înainte de a fi preparate sau consumate, în cazul căpșunilor lucrurile sunt diferite. Acestea pot ascunde diferite reziduuri. De la pământ până la praf, viermișori și chiar larve ori alte insecte.

Iar dacă nu vrei să ”alterezi” o masă delicioasă, atunci ține cont de cum poți să cureți eficient căpșunile. În cazul în care nu știai, simpla clătire cu apă rece nu este o metodă chiar atât de sigură. Unele microorganisme pot să supraviețuiască, astfel că apa rece nu prea le afectează.

ADVERTISEMENT

Și totuși cum poți să cureți căpșunile fără a le altera gustul și textura? Există numeroase trucuri cu ingrediente naturale. Le ai în casă cu siguranță, așa că mai bine le folosești pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol.

Cele mai eficiente trucuri pentru spălarea căpșunilor

În primul rând, poți să clătești căpșunile în apă alături de bicarbonat de sodiu. Acest ingredient este bine cunoscut pentru beneficiile sale uimitoare, în numeroase treburi casnice și nu numai. De asemenea, mai poți să speli căpșunile și în apă cu sare.

ADVERTISEMENT

Iar cea mai eficientă metodă de a curăța căpșunile este în apă cu oțet. Nu-ți face griji pentru că nici gustul și nici textura lor nu vor avea de suferit. Oțetul în primul rând este un acid care poate să distrugă germenii și alte microorganisme prezente pe fructe.

Astfel, poți curăța cu ajutorul lui murele, afinele și nu numai. Ce ai de făcut? Nu trebuie decât să adaugi două lingurițe de oțet de mere alături de două căni mari de apă într-un bol. Scufundă căpșunile în acest lichid și lasă-le acolo timp de 30 de minute.

ADVERTISEMENT

După ce timpul a trecut, clătește fructele sub un jet de apă rece. În acest mod îndepărtezi mirosul neplăcut de oțet. Căpșunile se lasă apoi la scurs într-o sită, iar mai apoi se așează pe niște șervețele de hârtie pentru ca umiditatea să fie absorbită.

ADVERTISEMENT