Life

Trucul genial care te ajută să îți cureți adidașii rapid. Ai nevoie de un ingredient banal care face minuni

Acest truc genial te ajută să îți cureți adidașii rapid. Nu ai nevoie decât de un ingredient banal care poate face minuni.
15.01.2024 | 18:39
Trucul genial care te ajuta sa iti cureti adidasii rapid Ai nevoie de un ingredient banal care face minuni
Trucul genial care te ajută să îți cureți adidașii rapid. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poate și tu vrei să îți cureți adidașii rapid. Chiar și așa, mașina de spălat rufe parcă nu pare o alegere atât de bună. Aceasta poate deteriora anumite materiale, iar rezultatul poate fi, în anumite cazuri, devastator.

Trucul genial care te ajută să îți cureți adidașii rapid

Cum să îți cureți adidașii rapid acasă? Adidașii tăi preferați care s-au decolorat ori s-au murdărit, pot fi readuși la viață. Nu trebuie decât să te bazezi pe un ingredient banal. Este vorba despre oțetul alb distilat, o minune în bucătărie și nu numai. 

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu ai citit eticheta până acum, oțetul distilat conține 95% apă și 5% acid acetic. Asta înseamnă că poate fi ingredientul perfect cu ajutorul căruia să îți cureți adidașii rapid.

Mai mult de atât, acesta este extrem de puternic, astfel că te poate scăpa chiar și de cele mai abundente pete de pe încălțăminte. Iar vestea bună este că nu deteriorează materialul. El elimină și mirosurile neplăcute și are proprietăți antibacteriene.

ADVERTISEMENT

Oțetul, ingredientul minune

Ca să nu mai vorbim și de faptul că oțetul este extrem de ieftin. Astfel, nu trebuie să cheltui sume exorbitante de bani pentru a te bucura din nou de perechea de încălțăminte preferată.

Cum îl folosești corect? Ai nevoie în primul rând de o sticlă cu pulverizator, dar și de oțet alb. Pe lângă asta mai ai nevoie de detergent lichid de rufe, dar și de apă, arată cei de la Housedigest.

ADVERTISEMENT

Odată ce ai toate ingredientele, amestecă aceeași cantitate de apă cu aceeași cantitate de oțet alb, în sticla cu pulverizator. Agită bine, apoi pulverizează soluția obținută pe încălțămintea ta.

Pune-o apoi într-o pungă pentru haine și bag-o la mașina de spălat. Dacă vrei să îți cureți adidașii rapid trebuie să pui în compartimentul pentru balsam de rufe oțet alb. De cealaltă parte, detergentul se pune în compartimentul său.

ADVERTISEMENT

Spală apoi încălțămintea la ciclul de curățare normal. La final vei vedea că adidașii tăi nu doar că sunt curați, dar au și un miros plăcut. Iar punga de haine în protejează. Nu uita să îi lași să se usuce la aer, afară, pentru un rezultat complet.

ADVERTISEMENT