Life
notix pixel id

Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele. Ingredientul secret pentru o varză murată delicioasă

Vă prezentăm un truc ieftin și util pe care ar trebui să-l cunoască toate gospodinele.
29.09.2021 | 19:07
Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele. Ingredientul secret pentru o varză murată delicioasă
Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele. Ingredientul secret pentru o varză murată delicioasă. Sursă foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Există un ingredient secret care poate să fie folosit pentru a obține cea mai bună varză murată. Este ieftin și se găsește în orice bucătărie.

Pentru a obține o varză murată perfectă puteți folosi bicarbonatul de sodiu.

Acesta ingredient se mai poate folosi și în cazul altor murături. Fie se adaugă în apă, fie se spală borcanele cu el.

Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele

Există mai multe ingrediente speciale care se folosesc pentru a obține murături perfecte. Printre acestea se numără hreanul, usturoiul, mărar uscat, cimbru, boabe de muștar, frunze de vișin  sau bicarbonatul de sodiu.

ADVERTISEMENT

Bicarbonatul de sodiu poate să fie folosit în gospodărie în diverse feluri. Cu ajutorul acestuia se pot curăța suprafețele, oalele, chiuveta, frigiderul, gresia, faianța, elimină pesticidele din fructe și legume, înlocuiește praful de copt, stinge focul provocat de ulei, albește rufele sau este un bun odorizant pentru camere.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu se poate pune și peste varza murată pentru ca aceasta să nu facă floare. Se poate folosi și în cazul altor murături. Foarte multe gospodine spală butoaiele sau borcanele pentru murături cu o soluție din apă caldă și bicarbonat de sodiu înainte de a pune legumele pentru iarnă în ele.

ADVERTISEMENT

Vă prezentăm mai jos rețeta de varză murată cu bicarbonat de sodiu.

Ingredientul secret pentru o varză murată delicioasă

Varza care urmează să fie pusă în butoi pentru iarnă trebuie să aibă frunzele subțiri și cât mai fine. Frunzele trebuie să fie cât mai frumoase și să nu prezinte semnele unor boli sau insecte dăunătoare.

Aveți nevoie și de sare grunjoasă neiodată, o crenguță de busuioc și 2-3 tulpini de mărar. Se pot pune în butoi și 1-2 bucăți de sfeclă roșie și un porumb uscat.

ADVERTISEMENT

Înainte de a băga verzele în butoi acesta trebuie spălat și dezinfectat. Se face o soluție cu apă fierbinte și bicarbonat de sodiu. La un litru de apă se pune o lingură cu vârf de praf. Lăsați butoiul cu acest amestec în el timp de 2, 3 ore. Apoi îl clătiți cu apă călduță.

Se scot primele frunze ale verzei apoi cotorul. Sfecla se curăță și se taie în patru bucăți.

Pentru a pregăti saramura, se folosesc câte 30 de grame de sare pentru fiecare litru de apă.

Pe fundul butoiului se pune busuiocul și bucăți de sfeclă roșie. Apoi verzele rând pe rând. Nu uitați! Trebuie așezate cu cotorul în sus. Se pun și cozile de mărar, iar apoi se adaugă saramura. Unele gospodine mai pun câte o linguriță de sare și în fiecare cotor.

ADVERTISEMENT

Se adaugă și bicarbonatul și se pune capacul. Bicarbonatul se pune în butoi pentru ca varza să nu facă floare.

Nu uitați! după 48 de ore se scoate jumătate de saramură cu ajutorul unui furtun și apoi se toarnă al loc. Acest proces trebuie repetat din două în două zile timp de două săptămâni.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri