Life

Cea mai bună rețetă pentru varză murată. Trucurile pe care trebuie să le știe gospodinele

Varza murată este singurul aliment vegetal care conține vitamina B12 și înlătură amețeala și oboseala.
07.07.2021 | 19:27
Cea mai buna reteta pentru varza murata Trucurile pe care trebuie sa le stie gospodinele
Cea mai bună rețetă pentru varză murată. Trucurile pe care trebuie să le știe gospodinele. Sursa foto: youtube
ADVERTISEMENT

De la jumătatea lunii octombrie și până la sfârșitul lui noiembrie este perioada în care gospodinele pun varza la murat.

Aceasta este folosită apoi, fie pentru sarmale, fie pentru salată.

Este o rețetă extrem de simplă și dacă țineți cont de câteva sfaturi va fi foarte ușor să obțineți o varză murată delicioasă.

ADVERTISEMENT

Cea mai bună rețetă pentru varză murată

Pentru această rețetă nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente.

Ingrediente:

20-25 verze potrivite
1 lingură sare la 1 l apă
câteva boabe de porumb
1 gutuie
floare de mărar uscată
1 legătură hrean

Cum se prepară varza murată

Cantitățile recomandate sunt pentru un butoi de 60 de litri. Mai întâi trebuie să scobiți cotoarele. În scobitură puneți sare, apoi puneți varza în butoi. Tăiați hreanul fâșii și așezați-l peste varză. Apoi se pun florile de mărar uscat, boabele de porumb și gutuia.

ADVERTISEMENT

Gutuia și boabele de porumb se adaugă pentru ca zeama să aibă o culoare frumoasă. După ce totul este gata se prepară saramura. Aceasta se face din apă rece si sare. Se pune o lingură de sare la un litru de apă rece. Nu puneți mai multă sare, pentru că atunci varza va fi extrem de sărată.

Foarte important este să nu uitați ca trei, patru zile să vânturați varza.

Atunci când alegeți varza care urmează să fie pusă la murat aceasta trebuie să fie cât mai frumoasă, mai legată și autohtonă.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știți despre varză

Varza este extrem de sănătoasă atât crudă cât și murată. Consumul acesteia este recomandat atât persoanelor sănătoase cât și celor care suferă de unele afecțiuni. Aceasta conține beta-caroten (provitamina A) și vitamina C. De asemenea, are și cantități semnificative de vitamine B, E și K. Conține cantități mari de săruri minerale: potasiu, calciu, fosfor, fier, zinc, magneziu și sulf.

Varza murată conține acidul lactic, care împreună cu vitaminele B ajută la reconstituirea mucoasei deteriorate a intestinului. Și zeama de varză este foarte benefică organismului. Aceasta acționează asupra florei intestinale (microbiomul).

ADVERTISEMENT

Fibrele conținute în varză previn constipația. Specialiștii ne sfătuiesc să consumăm varză mai ales iarna pentru a ne proteja sănătatea. De asemenea trebuie să știți că, varza murată are mai multe beneficii dacă o consumați sub formă de salată.

ADVERTISEMENT