Life

Trucul secret prin care mămăliga nu va avea cocoloașe. Ce trebuie să faci cu mălaiul înainte de a-l fierbe

Cum să faci mămăliga perfectă care să nu aibă cocoloașe. Trucul secret pe care puține gospodine îl cunosc. Trebuie să ai atenție mare la mălai
12.11.2022 | 08:30
Trucul secret prin care mamaliga nu va avea cocoloase Ce trebuie sa faci cu malaiul inainte de al fierbe
Cum poți face mămăliga fără cocoloașe. Sursa foto - depozitulderetete.ro
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate mămăliga se află în topul preferințelor românilor. Mai ales că acum vine iarna și aceasta merge perfect alături de multe alte delicatese de sezon. Indiferent că te bucuri de ea în combinația cu ouă, brânză sau smântână sau ceva carne la garniță, este imperios necesar ca cineva din familie să știe să o facă perfectă.

Cum se face mămăliga fără cocoloașe

Există și un secret pe care fiecare gospodină care se respectă trebuie să-l cunoască. În acest fel, mămăliga nu va avea niciodată cocoloașe.

ADVERTISEMENT

Culmea, în ciuda faptului că discutăm despre un produs care pare ușor de făcut, cel puțin la prima vedere, observăm că nu e deloc așa.

Mămăliga trebuie manevrată cu atenție, iar rețeta respectată cu sfințenie. Dacă nu veți face acest lucru, atunci să nu vă mire apariția cocoloașelor.

ADVERTISEMENT

Gospodinele cu experiență au recomandat ca mălaiul să fie stropit cu apă rece înainte de a-l pune la fiert. Tocmai în acest fel, vom evita apariția bulgărilor inestetici din cocă.

De asemenea, ca să iasă gustoasă mămăliga ați putea să folosiți lapte în loc de apă. În mod evident, preparatul dumneavoastră va fi mai pufos și va avea un plus de savoare.

ADVERTISEMENT

Ca să iasă cât mai fină, gospodinele recomandă ca mălaiul să fie turnat în ploaie, nu deodată. Multă lume greșește tocmai aici pentru că graba într-adevăr strică treaba.

„Mămăliga are efect împotriva stresului fiind bogat în vitaminele din grupa B, mai ales în vitamina B1, care are acționează asupra funcționării sistemului nervos, a mușchilor, a inimii și asupra producției de globule roșii.

ADVERTISEMENT

Prin conținutul de vitamina E, ne protejează împotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducând astfel riscul de ateroscleroză și, implicit, de infarct. Ajută și la procesul de reînnoire al celulelor. Mai mult, porumbul fiert conține și potasiu, necesar pentru buna funcționare a mușchilor și a inimii.

Dacă nu mai vreți pâine, încercați mămăligă. Dacă bunicii noștri mâncau zilnic mămăligă și prețuiau făina pentru pâine și cozonaci ca fiind de sărbătoare, astăzi pâinea a ajuns atât de banală încât nu îi mai găsim nicio virtute. Dacă tot îngrașă și are gluten, ce ați zice de o întoarcere la mămăligă?, a scris celebrul nutriționist”, a explicat nutriționistul Mihaela Bilic despre beneficiile mămăligii

ADVERTISEMENT
Tags: