Life

Trucul simplu care te ajută să păstrezi lămâile proaspete chiar și trei luni de zile. Nu se vor mai strica atât de repede

Există un truc banal care te ajută să păstrezi lămâile proaspete. Le poți depozita chiar și trei luni de zile fără ca acestea să se mai strice.
15.06.2023 | 08:28
Trucul simplu care te ajuta sa pastrezi lamaile proaspete chiar si trei luni de zile Nu se vor mai strica atat de repede
Trucul simplu care te ajută să păstrezi lămâile proaspete chiar și trei luni de zile. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Cu siguranță îți dorești să păstrezi lămâile proaspete mai multă vreme. Iar asta în special în cazul în care ai achiziționat o cantitate ceva mai mare. Există un truc banal care te poate ajuta enorm în acest sens.

Trucul simplu care te ajută să păstrezi lămâile proaspete

Lămâile au numeroase beneficii pentru organismul nostru. Sunt bogate în vitamina C, susțin sistemul imunitar și mai mult de atât au și un gust aparte. De asemenea, ele pot fi utilizate în prepararea ceaiurilor, a băuturilor, dar și în diferite mâncăruri. 

ADVERTISEMENT

Totodată, nu puțini sunt cei care aleg să folosească lămâile în numeroase deserturi. Și totuși cum faci să păstrezi lămâile proaspete? La fel ca și alte citrice, dacă nu sunt păstrate corect, acestea se vor strica destul de repede.

Există trucuri pentru orice, chiar și pentru a păstra lămâile proaspete. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să alegi lămâile corect. Acestea trebuie să fie viu colorate și ferme. Dacă ai achiziționat niște lămâi aflate într-o stare bună, mergem mai departe.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun că refrigerarea este metoda prin care poți să păstrezi lămâile proaspete. Acestea pot dura o bună perioadă de timp. De asemenea, aceeași regulă se aplică și în cazul altor fructe sau legume.

Pentru a face acest lucru trebuie să utilizezi secțiunea crosper a frigiderului tău. Sertarele au orificii de aerisire, drept urmare, fructele și legumele tale vor fi în siguranță. Un alt truc este cel cu apă.

ADVERTISEMENT

Unde să nu depozitezi niciodată lămâile

În cazul în care nu știai, poți să depozitezi lămâile într-un recipient plin cu apă în frigider. Ele pot fi păstrate proaspete chiar și trei luni, conform unui video postate pe TikTok. La polul opus, ar fi bine să știm și unde să nu păstrăm niciodată lămâile.

Nu le pune în niciun caz în pungi de plastic. Acolo, ele prind umezeală și se strică mult mai repede. O altă metodă optimă este păstrarea lor în pungi de hârtie, acestea fiind respirabile.

ADVERTISEMENT

Ele permit aerului să circule în jurul lămâilor. Astfel, acestea vor avea o viață mai lungă și le vei putea consuma o bună perioadă de timp. De asemenea, ai grijă să nu le depozitezi lângă alte fructe. Indicat este ca lămâile să fie păstrate separat.

ADVERTISEMENT