Life

Trupa româno-elvețiană Timebelle donează veniturile obținute din noua melodie refugiaților din Ucraina. Ce semnifică „96”

Trupa româno-elvețiană a lansat un proiect muzical inedit, un videoclip la melodia „96”, iar toate sumele care vor fi strânse de pe urma acestei piese vor fi donate refugiaților din Ucraina.
22.03.2022 | 16:26
Trupa romanoelvetiana Timebelle doneaza veniturile obtinute din noua melodie refugiatilor din Ucraina Ce semnifica 96
Trupa Timebelle a lansat de curând melodia „96”
ADVERTISEMENT

Trupa Timebelle, în colaborare cu Runa, va dona toate veniturile obținute de pe urma melodiei „96”, cel mai nou produs lansat pe piață, cauzei refugiaților ucraineni.

Trupa Timebelle donează veniturile melodiei „96” refugiaților ucraineni

Melodia a fost scrisă de Runa și produsă de Andy Platon, născută din drama cauzată de războiul dintre Rusia și Ucraina, o piesă care cu siguranță va sensibiliza publicul.

ADVERTISEMENT

„96 spune povestea copilului ajuns la maturitate, care nu reușește să-și găsească locul în lumea asta mare și înfricoșătoare. E o lume străină. O lume plină de reguli și presiuni, care îl forțează să își nege adevărata personalitate și să îmbrățișeze valori superficiale, mărunte, materiale, care nu au de-a face cu el”, a declarat Runa.

Titlul melodiei are o semnificație aparte. „96” nu este ales întâmplător. Este anul în care Ucraina, invadată de Federația Rusă pe 24 februarie 2022, a renunțat la focoasele nucleare în schimbul promisiunii de neagresiune din partea țării vecine.

ADVERTISEMENT

Clipul a fost realizat de Leonid Cojocaru. Filmările au avut loc la Chișinău. Ideea principală a videoclipului a fost redarea pe cât posibil a emoției pe care o presupune un conflict atât de dureros. S-au creat cadre și efecte speciale în acest sens.

Formația a reprezentat Elveția la Eurovision în anul 2017

„Pe lângă atmosfera greoaie și întunecată, am înghețat, ca de obicei de frig. Acest lucru a devenit cât se poate de normal pentru noi. Asta dacă stăm să ne gândim că într-un alt videoclip a trebuit să filmez într-un lac care nu avea o temperatură mai mare de 7 grade.

ADVERTISEMENT

Sper să vă placă ce a ieșit. Să ascultați piesa. Să o cumpărați. Așa reușiți să faceți un bine din căldura căminului vostru”, a detaliat Leonid Cojocaru, responsabil de producerea videoclipului.

Trupa Timebelle este destul de cunoscută în România, mai ales în rândul fanilor Eurovision. Bandul format din români și elvețieni a reprezentat Elveția în anul 2017 cu melodia „Apollo”. Piesa, deși s-a bucurat de popularitate în acel an, nu a reușit să se califice în marea finală a concursului muzical european.

ADVERTISEMENT