News

Trupele americane din Orientul Mijlociu, ținta unui nou atac. Vizată, o bază militară din Siria

Trupele americane din Orientul Mijlociu au fost ținta unui nou atac. De această dată, vizată a fost o bază militară din Siria.
11.07.2021 | 15:11
Trupele americane din Orientul Mijlociu tinta unui nou atac Vizata o baza militara din Siria
ADVERTISEMENT

Se înmulțesc atacurile asupra trupelor militare americane cantonate în zone din Orientul Mijlociu.

O zonă din Siria în care se află detașați soldați din SUA a fost atacată, sâmbătă, relatează presa de peste ocean, citând surse din domeniul apărării SUA.

ADVERTISEMENT

Armata SUA din Siria, supusă unui nou atac. Nu au existat victime. Anunțul oficial

O zonă din estul Siriei, unde se află unele mai multe trupe americane, a avut de a face sâmbătă cu un ”atac indirect”, dar nu au fost raportate victime, potrivit unui oficial al apărării SUA.

Atacul a fost raportat în apropierea unei locații care conține zăcăminte de petrol și gaze cunoscute sub numele de Conoco, unde sunt desfășurate trupe americane, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

”Putem confirma că a existat un atac indirect cu foc în Conoco (Siria). În acest moment, rapoartele inițiale nu vorbesc de victime, răniți (sau) daune materiale”, a spus oficialul militar.

Zona vizată de acest atac este una dintre multele locații din estul Siriei unde trupele SUA operează pentru a ajuta forțele partenere locale să lupte împotriva ISIS. Există în total aproximativ 900 de soldați americani în Siria.

ADVERTISEMENT

În orele următoare, SUA vor încerca să stabilească cine a fost responsabil pentru atacul de sâmbătă. Președintele Joe Biden a ordonat atacuri aeriene asupra grupurilor de miliție susținute de Iran în regiunea de frontieră Irak-Siria în urmă cu două săptămâni.

În ciuda faptului că nu au existat revendicări imediate ale acestor atacuri, analiștii au considerat că ele au făcut parte dintr-o campanie a milițiilor susținute de iranieni.

ADVERTISEMENT

Trupele militare din SUA și Siria, vizate de mai multe atacuri în ultimele zile

Diplomații și trupele americane din Irak și Siria au fost ținta a trei atacuri cu rachete și drone miercuri. Tot atunci, cel puțin 14 rachete au lovit o bază aeriană irakiană care găzduia forțele SUA, rănind doi membri ai serviciului american.

Tot săptămâna trecută, dar marți, un atac cu drone-capcană a fost consemnat în zona aeroportului internaţional din Erbil, oraş situat în nordul Irakului. În regiune sunt găzduite mai multe trupe americane.

Potrivit presei internaționale, cel puțin 3 drone și 20 de rachete au lovit zona. Atacul a afectat atât aeroportul, cât și consulatul SUA din zonă. Atacul nu a provocat victime şi nici daune materiale.

ADVERTISEMENT
Tags: